O rețetă simplă, dar totuși deosebită. Prepelițele sunt tare gustoase și mai ales sănătoase. Facem abstracție de feliile de slănină :D ele sunt puse peste frunzele de viță, doar dau aromă preparatului.Vă asigur că și cei începători în ale bucătăriei, pot avea mare succes cu acest fel principal în fața musafirilor și prietenilor, cu puțină răbdare. Spor și poftă bună! :-*
Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în cavitatea prepeliței.
Frunzele de viță se suprapun câte două, în așa fel încât să se poată înveli prepelița, apoi se ung cu puțin ulei de măsline, se așează înaripata și se închide ca și o sarma uriașă. Pachețele se sigilează cu felii subțiri de bacon, sau slănină afumată din dotare, apoi se leagă strâns cu ață de bucătărie.
Se așează într-o tavă termorezistentă, și se dau la copt cca. 30 de minute la foc mediu. Din când în când se ung pachețelele, cu sosul format în tavă, după 20 de minute se adaugă vinul, apoi se mai lasă la gătit în cuptor cca. 10 minute. Se servesc ca atare cu salată de sezon și/sau garnitura preferată. Simplu, gustos și arătos!
1
se pot coace și pe grătar, timpul de coacere e mai scurt de cca. 20 de minute