Sunt o mare fana a cartofilor, as manca zi si noapte, la orice ora, bine exceptie fac cei prajiti pe care i-am scos din meniu de ceva anisori. Dar cartofii noi mi se par cei mai deliciosi, parca sunt pufosi, cremosi...si daca ii mai acompaniaza si o crema branza, sunt minunati!
Pentru crema de branza:
Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu ulei, presaram sare, piper si rozmarinul. Incingem cuptorul, bagam cartofii si ii lasam pana devin aurii. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.
Crema de branza: Intr-un bol amestecam crema de branza cu smantana. Mararul il tocam marunt, il incorporam in branza. La final ii dam gust cu sare si piper. Servim cartofii alaturi de crema de branza, noi am mai pregatit si o salata. Sa aveti pofta!