Cartofi noi la cuptor cu crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 4931 vizualizari

 

Sunt o mare fana a cartofilor, as manca zi si noapte, la orice ora, bine exceptie fac cei prajiti pe care i-am scos din meniu de ceva anisori. Dar cartofii noi mi se par cei mai deliciosi, parca sunt pufosi, cremosi...si daca ii mai acompaniaza si o crema branza, sunt minunati!

 

INGREDIENTE

    • 1 kg cartofi noi
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita unt
    • 3 linguri ulei
    • 1 lingurita rozmarin uscat

Pentru crema de branza:

  • 1 cutie crema de branza cu verdeata Delaco
  • 1 lingura plina cu smantana groasa
  • 4 fire marar verde
  • piper proaspat rasnitat
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu crema de branza:

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt. Ii stropim cu ulei, presaram sare, piper si rozmarinul. Incingem cuptorul, bagam cartofii si ii lasam pana devin aurii. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam 5 minute sa se racoreasca.

Crema de branza: Intr-un bol amestecam crema de branza cu smantana. Mararul il tocam marunt, il incorporam in branza. La final ii dam gust cu sare si piper. Servim cartofii alaturi de crema de branza, noi am mai pregatit si o salata. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi pai la cuptor