O inghetata cremoasa, racoritoare cu aroma de ciocolata si cacao, intr-un cuvant perfecta! Aceata reteta este facuta dupa reteta Brandusei, dar cantitatile le-am injumatatit pentru prima incercare. Data viitoare o voi dubla!
Fotografiile nu sunt pe masura, dar gustul este nemaipomenit!
Intr-un ibric punem pe foc jumatate din smantana dulce si cacao si amestecam continuu pana da un clocot, stingem focul si peste punem ciocolata rupta bucati, amestecam pana se topeste si la final turnam restul de smantana dulce.
Intr-un alt ibric punem laptele cu zaharul si praful de sare, pana cat sa se topeasca zaharul (nu trebuie sa dea in clocot, altfel riscam ca oul sa se coaca); apoi turnam peste galbenusuri (pe care le-am batut putin inainte) in fir subtire si amestecand continuu cu un tel.
Turnam din nou lichidul in ibricul in care a fost laptele si lasam la foc cat de mic, amestecand continuu pana obtinem o crema. (ne dam seama cand este gata cu o lingura: o bagam in crema, iar pe dosul lingurii trasam o linie pe verticala si daca ramane linia curata inseamna ca este gata).
Lasam putin crema obtinuta sa se racoreasca si o turnam peste cea cu ciocolata, omogenizam ambele creme si la final punem esenta de vanilie.
Turnam crema astfel obtinuta intr-o caserola cu capac si o lasam sa se raceasca bine, apoi o bagam la congelator.
Dupa o ora, doua amestecam in ea pentru a evita acele de gheata, apoi dupa ce se congeleaza bine o putem servi cu mare pofta!