O bunatate!
Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a fost maiaua se pune restul de lapte, zaharul si se incalzeste putin cat sa se topeasca zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se amesteca din mijloc spre exterior pana se incorporeaza toata faina. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se pune la loc caldut si ferit de curenti de aer sa dospeasca.
Nucile din dulceata se dau la blender apoi se amesteca cu o lingura de scortisoara.
Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in bucati (20 mi-au iesit mie). Se ia fiecare bucata, se intinde cu sucitorul, se unge cu 2 lgt dulceata, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut si se lasa cca 15-20 minute sa mai dospeasca. Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 40-50 minute sau pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
1
Daca este cazul se mai adauga in aluat faina sau lapte, dupa caz.
2
Se pot prepara cu orice fel de gem, doar sa aiba consistenta mai groasa.
3
La fel de bine se pot prepara sub forma de cornuri.