Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara

de mirela0911 in Prajituri, 16 Iun 2015 | 4030 vizualizari

 

O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 25 g drojdie
  • 30 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 2 oua
  • dulceata de nuci verzi
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara:

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca.

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu sarea si se face in mijloc o gaura. Se toarna ouale batute, uleiul si maiaua. In craticioara in care a fost maiaua se pune restul de lapte, zaharul si se incalzeste putin cat sa se topeasca zaharul. Se toarna si acesta peste faina si se amesteca din mijloc spre exterior pana se incorporeaza toata faina. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se pune la loc caldut si ferit de curenti de aer sa dospeasca.

Nucile din dulceata se dau la blender apoi se amesteca cu o lingura de scortisoara.

Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in bucati (20 mi-au iesit mie). Se ia fiecare bucata, se intinde cu sucitorul, se unge cu 2 lgt dulceata, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. La final se ung cu oul batut si se lasa cca 15-20 minute sa mai dospeasca. Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 40-50 minute sau pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este cazul se mai adauga in aluat faina sau lapte, dupa caz.

2

Se pot prepara cu orice fel de gem, doar sa aiba consistenta mai groasa.

3

La fel de bine se pot prepara sub forma de cornuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu dulceata de nuci verzi si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere