Cheesecake cu capsuni si Green Sugar

de Gicuta in Torturi, 15 Iun 2015 | 14559 vizualizari

 

A trecut ceva timp pana mi-am facut curaj sa prepar acest cheesecake. Rezultatul:un desert divin. Un desert fin, cremos si aspectuos, cu putine calorii,fiind preparat cu Green sugar. Poate inlocui cu succes un tort aniversar.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 120 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa (eu am folosit Pilos)
  • 250 ml frisca lichida
  • 15 pliculete indulcitor Green Sugar(sau 150 g zahar)
  • 0 ciocolata alba (100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina (10 g)
  • 150 ml apa
  • Pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 8 pliculete indulcitor Green Sugar (sau 4 linguri zahar)
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 100 ml apa
  • Pentru decor:
  • 300 g capsuni
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni si Green Sugar:

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat si indulcitorul Green Sugar, adaugam ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsuni, peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece pentru minim 5 ore.

Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem capsunile printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece. Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.

Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit)  si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pavlova