Clatite cu branza la cuptor

de gaby_duceag in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 15174 vizualizari

 

Pentru toti membrii familiei mele clatitele sunt ideale pentru cina. Cu ciocolata, cu diverse gemuri sau clatite la cuptor, ca cele din reteta de fata, se mananca intotdeauna cu pofta. E drept, au foarte multe calorii, nu trebuie mancat nici mult nici des :)), dar macar o data pe luna, e indicat :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 galbenusuri
  • 30 g unt
  • o lingura zahar
  • faina alba, cernuta (aproximativ o cana si jumatate; cana de 250 ml)
  • Umplutura de branza
  • 400 gr branza dulce de vaca
  • un ou
  • o lingura zahar
  • marar verde (optional)
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita esenta rom
  • In plus
  • 2 oua
  • o lingurita zahar
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor:

  1. Incepem cu prepararea clatitelor.
  2. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
  3. Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
  4. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte si apa, amesecand energic cu un tel pentru a nu a face compozitia cocoloase, pana le terminam pe toate, iar la final adaugam untul.
  5. Omogenizam totul. Trebuie sa obtinem o compozitie cu consistenta unei smantani subtiri.
  6. Lasam la loc rece 15 minute.
  7. Pregatim o tigaie pentru clatite, luam cate un polonic din compozitie, turnam in tigaie si inclinam tigaia in toate partile pentru a se prelinge compozitia. Lasam pana se rumeneste usor pe margini apoi invartim.Procedam la fel cu toata compozitia.Lasam clatitele deoparte si pregatim umplutura.
  8. Amestecam branza de vaci cu zaharul, oul, marar verde tocat, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
  9. Pregatim un vas termorezistent. Il ungem cu unt.
  10. Luam cate-o clatita, punem cate o lingura de umplutura, intindem, rulam si asezam in tava.
  11. La final taiem untul ramas cubulete mici si distribuim deasupra clatitelor.
  12. Amestecam ouale cu zaharul si smantana si turnam deasupra clatitelor dupa ce le-am intepat usor cu furculita.
  13. Dam tava la cuptor si lasam pana se rumenesc usor si sosul cu oua e bine legat.
  14. Servim fierbinti, cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata