Minitarte cu crema de vanilie si capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 2422 vizualizari

 

M-am inspirat dupa o reteta de pe net, au iesit tare bune!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lgt. praf de copt
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lg zeama de lamaie

Pt. crema:

  • 2 galbenusuri
  • 20 g amidon
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • 1 lg unt

Pt. ornat:

  • capsuni
  • frunze de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu crema de vanilie si capsuni:

Aluatul: Se amesteca faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele si se amesteca cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat nisipos. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi zeama de lamaie. Se framanta un aluat omogen. Se lasa la rece pentru 30 de minute.

Crema: Galbenusurile impreuna cu cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul se amesteca bine cu un tel, apoi se toarna in fir subtire laptele, amestecand continuu, dupa care se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se adauga lingura de unt, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca.

Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere toata suprafata unei forme de minitarta, inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o furculita si se dau la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se umple apoi cu crema de vanilie, se orneaza cu capsuni si frunze de menta apoi se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti forme pt minitarte se poate folosi o forma mare obtinand doar o tarta.

2

Pentru ornat se poate jongla cu orice fel de fructe.

3

Sunt mai bune daca se lasa la frigider o jumatate de ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu sos de capsuni