O masa copioasa si lipicioasa.
Spalam bine puiul intreg s-il lasam putin sa se scurga.Il crestam in cateva parti,si pe fata si pe spate si introducem usturoiul taiat feliute. Ungem puiul intreg cu amestecul de rozmarin,delikat,ulei de masline, sare si piper pe toate partile, inclusiv in interior.
Scoatem puiul intreg din marinata de ulei cu rozmarin si il asezam in mijlocul tavii. Punem cartofii in jurul puiului, ardeiul taiat rondele si adaugam 100 ml de apa sau vin. Introducem tava in cuptorul incins si lasam puiul intreg la cuptor 40 minute (la foc mediu). Pofta buna!
1
Pentru a obtine o carne aromata si frageda, lasam puiul acoperit de condimente sa stea in frigider macar 1 ora.
2
Deoarece uleiul aromat cu rozmarin va aluneca de pe pui, din cand in cand trebuie sa il ungem iarasi.
3
Pentru a nu se usca, din cand in cand trebuie sa deschidem cuptorul si sa turnam peste pui cateva linguri din sosul format in tava.
4
in cazul in care cuptorul nu coace uniform, schimbam pozitia tavii sau a puiului.