A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Budincă de tapioca cu turmeric și...

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.    Am pus laptele de...Citeste continuarea

Tocana cu pulpa de porc si ciuperci

Postat de: Dya in Porc

Taiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: Dya in Ciorbe

Taiem pieptul de pui, in cuburi mici. Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar. Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc...Citeste continuarea

Cartofi noi (la tuci)

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii foarte bine, se taie in doua sau in patru in functie de marimea fiecaruia. Se pune tuciul pe foc cu ulei ,se adauga si untul, se pun cartofii si usturoiul, jumatate...Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema caramel

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca....Citeste continuarea

Rasturnata cu ananas si mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Caramelizezi intr-o tava o cana de zahar,rotesti tava astfel incat sa ii tapetezi peretii cu zaharul topit, apoi asezi merele curatate si taiate si ananasul din compot. Lasi tava la rece pana...Citeste continuarea

Pandispan cu cirese

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Ciresele se spala,se scot samburii si se pun intr-o sita.  Ouale intregi se bat spuma cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul, faiana amestecata cu...Citeste continuarea

Budinca de orez cu dulceata de...

Postat de: Luana in Dulciuri

Orezul se clateste in 2 ape si se pune la fiert cu laptele si zaharul vanilat. Budinca se pregateste in prealabil conform instructiunilor de pe plic. Cand orezul este al dente se adauga...Citeste continuarea

Omleta la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Kaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute....Citeste continuarea

Orez cu lapte si dulceata de piersici

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute.  Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Ouale le mixam cu zaharul farim pana devin spumoase, apoi adaugam mascarponele.Smantana dulce impreuna cu frisca lichida le mixam bine, pana devine o frisca tare,...Citeste continuarea

Dorada in crusta de sare la cuptor

Postat de: pip69 in Peste

Dorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi...Citeste continuarea

Salată bulgărească

Postat de: ela2015 in Salate

Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai la multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Se taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute....Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei cu parmezan si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se...Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor

Postat de: mena29 in Mancaruri cu carne

Mi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Irina in Pui

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...Citeste continuarea

Tort cu capsuni si jeleu

Postat de: daniastefania in Torturi

Pentru inceput, vom face blatul. Punem laptele, ciocolata si untul la topit, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea

Budincă de tapioca cu căpşuni

Postat de: diaconta in Dulciuri

Prima data am pregatit jeleul de capşune. Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece. Capsunele le-am amestecat cu Green Sugar,am lasat  pâna s-a format putin sirop,le-am pus...Citeste continuarea

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi....Citeste continuarea

Negresa cu gem acrisor de prune

Postat de: momo121 in Prajituri

Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand in continuu, apoi punem si laptele in strat subtire, devine o compozitie lichida, peste...Citeste continuarea

Lapte cu orez si sos de capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la...Citeste continuarea

Strudele cu branza dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Lasam la decongelat foile de placinta. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza o amestecam cu praful de sare si zaharul, punem si ouale, esenta de vanilie si stafide (optional). Fiecare foaie...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce, capsuni...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Mixam  bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si sunca

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece,...Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si...

Postat de: momo121 in Torturi

Blatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte. Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi...Citeste continuarea

Fasole cu coaste afumate

Postat de: Adele in Mancaruri de legume

Se curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa...Citeste continuarea

Nuci umplute

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru aluat: Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam ouale pe rand unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam...Citeste continuarea

Minitarte cu fructe

Postat de: ela2015 in Dulciuri

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.  Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut...Citeste continuarea

Tort cu crema de cocos si de ciocolata

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Incepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...Citeste continuarea

Vafe - Gaufre Belgiene

Postat de: ctlina in Dulciuri

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am...Citeste continuarea

Salata cu ton si mozzarella

Postat de: raluca95 in Salate

Salata se spala si se taie fasii subtiri, iar rosiile le taiem in patru. Intr-un bol adaugam salata verde, rosiile, tonul, mozzarella taiata cubulete si se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie....Citeste continuarea

Placinta cu ceapa si ciuperci

Postat de: mena29 in Mancaruri de legume

Am copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm. Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem...Citeste continuarea

Tocanita de miel cu cartofi

Postat de: mena29 in Mancaruri cu carne

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau...Citeste continuarea

Cheesecake cu avocado

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm. Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat...Citeste continuarea

Panna Cotta cu capsuni

Postat de: pip69 in Dulciuri

Smantana impreuna cu zaharul se pune intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. La sfarsit se pune gelatina si esenta, se amesteca bine si se  lasa la racit. Compozitia se...Citeste continuarea

Felii de carne cu fenicul și...

Postat de: panacris in Porc

Feliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit,...Citeste continuarea

Gris cu lapte si spuma de capsuni

Postat de: pip69 in Dulciuri

Laptele  impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la...Citeste continuarea

Pâinici cu brânză

Postat de: panacris in Piine

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Crema de vanilie (pentru tarte,...

Postat de: ela2015 in Dulciuri

Pregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent.  Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale. ...Citeste continuarea

Pulpite la gratar

Postat de: Luana in Mancaruri cu carne

Incingem gratarul ( eu am fcut cu lemne pentru ca nu am avut carbuni) Pulpele se ung cu toate ingredientele. Punem puiul pe gratar si lasam sa se patrunda bine. Din cand in cand se...Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: Luana in Salate

Salata se spala fiecare frunza in parte si se lasa la scurs. Rosia se taie cubulete cu ceapa  pieptul de pui taiat si el fasii si se aestec cu salata taiata . Peste saalta se adauga...Citeste continuarea

Inghetata cu capsuni

Postat de: robert_badica in Retete diabetici

Incepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul....Citeste continuarea

Cartofi noi cu ciuperci si bacon

Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carne

Cartofii se spala bine si daca mai este nevoie se curata de coaja fina. Se pun intr-o oala cu apa si se fierb aprox 20 de minute.    Se scot in apa rece, iar cei de dimensiuni mai...Citeste continuarea

Crumble cu rubarba

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Spalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de...Citeste continuarea

Strudel cu fructe de padure

Postat de: Luana in Dulciuri

Punem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei. Aluatul dezghetat in...Citeste continuarea

Rosinenschnecke sau Melcisori cu...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Mai intai pregatim budinca dupa indicatiile de pe ambalaj, doar ca punem mai putin lapte sa iasa mai grosuta. Apoi o lasam sa se raceasca putin, acoperita cu o folie alimentara.  Peste...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu tarhon la multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte. Se stropesc cu vinul...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad (pentru...

Postat de: ela2015 in Sirop / Compot

Culegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam.  Ii spalam in mai multe ape, ii punem...Citeste continuarea

Sirop de soc (pentru iarna)

Postat de: ela2015 in Sirop / Compot

Scuturam usor florile pentru a inlatura eventualele impuritati (eu nu le spal pentru ca nu vreau sa pierd mirosul placut, dar daca vreti sa o faceti nu le tineti mult sub jetul de apa). Florile...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]