Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Budincă de tapioca cu turmeric și...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriÎn primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece. Am pus laptele de...Citeste continuarea
Tocana cu pulpa de porc si ciuperci
Postat de: Dya in PorcTaiem carnea in bucati mici si o rumenim in cateva linguri cu ulei. Adaugam ciupercile taiate cuburi si acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute sau atat cat sa se rumeneasca suficient....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: Dya in CiorbeTaiem pieptul de pui, in cuburi mici. Le punem la fiert in 2-3 litri de apa rece, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar. Adaugam legumele tocate marunt si le fierbem la foc...Citeste continuarea
Cartofi noi (la tuci)
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii foarte bine, se taie in doua sau in patru in functie de marimea fiecaruia. Se pune tuciul pe foc cu ulei ,se adauga si untul, se pun cartofii si usturoiul, jumatate...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema caramel
Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri200 g zahar se caramelizeaza, altele 300 g se bat cu 3 oua si se toarna peste al ars. Se amesteca continuu pana se leaga un pic. Se pune nucile, untul, esenta de rom si se amesteca....Citeste continuarea
Rasturnata cu ananas si mere
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCaramelizezi intr-o tava o cana de zahar,rotesti tava astfel incat sa ii tapetezi peretii cu zaharul topit, apoi asezi merele curatate si taiate si ananasul din compot. Lasi tava la rece pana...Citeste continuarea
Pandispan cu cirese
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriCiresele se spala,se scot samburii si se pun intr-o sita. Ouale intregi se bat spuma cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul, faiana amestecata cu...Citeste continuarea
Budinca de orez cu dulceata de...
Postat de: Luana in DulciuriOrezul se clateste in 2 ape si se pune la fiert cu laptele si zaharul vanilat. Budinca se pregateste in prealabil conform instructiunilor de pe plic. Cand orezul este al dente se adauga...Citeste continuarea
Omleta la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriKaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute....Citeste continuarea
Orez cu lapte si dulceata de piersici
Postat de: deyutzky in DulciuriSpalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriTiramisu reţetă originală Ouale le mixam cu zaharul farim pana devin spumoase, apoi adaugam mascarponele.Smantana dulce impreuna cu frisca lichida le mixam bine, pana devine o frisca tare,...Citeste continuarea
Dorada in crusta de sare la cuptor
Postat de: pip69 in PesteDorada o curatati de solzi si intestine. Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat. Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi...Citeste continuarea
Salată bulgărească
Postat de: ela2015 in SalateSpalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante. Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem. Fierbem ouale tari (10 minute...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe taie carnea de porc cuburi, se pune in vasul din multicooker, punem si apa si fasolea pastai rupta in bucati mai mici si spalata in prealabil. Se seteaza functia de Boil pentru 30 minute....Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu parmezan si...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja, se curata de seminte si se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa deoparte. Dupa cateva minute se stoarce compozitia de dovlecel, de zeama lasata, se...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneMi-a ramas de la Paste pulpa din fata de la miel si m-am gandit sa o fac pentru astazi,la cuptor. Dupa cum v-am spus si mai sus,nu am planificat acest lucru din timp si din acest motiv nu am avut...Citeste continuarea
Cordon Bleu
Postat de: Irina in PuiAm batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si jeleu
Postat de: daniastefania in TorturiPentru inceput, vom face blatul. Punem laptele, ciocolata si untul la topit, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea
Budincă de tapioca cu căpşuni
Postat de: diaconta in DulciuriPrima data am pregatit jeleul de capşune. Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece. Capsunele le-am amestecat cu Green Sugar,am lasat pâna s-a format putin sirop,le-am pus...Citeste continuarea
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING...
Postat de: panacris in DulciuriSe amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi....Citeste continuarea
Negresa cu gem acrisor de prune
Postat de: momo121 in PrajituriMixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand in continuu, apoi punem si laptele in strat subtire, devine o compozitie lichida, peste...Citeste continuarea
Lapte cu orez si sos de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriSpalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la...Citeste continuarea
Strudele cu branza dulce
Postat de: momo121 in DulciuriLasam la decongelat foile de placinta. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza o amestecam cu praful de sare si zaharul, punem si ouale, esenta de vanilie si stafide (optional). Fiecare foaie...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce, capsuni...
Postat de: medioto59 in DulciuriMixam bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si sunca
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece,...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si...
Postat de: momo121 in TorturiBlatul si crema de ciocolata este bine sa le facem cu o zi inainte. Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem bine cu un praf de sare, punem si zaharul, mixam pana se topeste, apoi...Citeste continuarea
Fasole cu coaste afumate
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa...Citeste continuarea
Nuci umplute
Postat de: momo121 in PrajituriPentru aluat: Untul il mixam impreuna cu zaharul pudra pana formam o crema, adaugam ouale pe rand unul cate unul pana le omogenizam si pe acestea, adaugam si sarea, iar la sfarsit amestecam...Citeste continuarea
Minitarte cu fructe
Postat de: ela2015 in DulciuriIntr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut...Citeste continuarea
Tort cu crema de cocos si de ciocolata
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem cu blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...Citeste continuarea
Vafe - Gaufre Belgiene
Postat de: ctlina in DulciuriFaceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului si a zaharului perla. Adaugati treptat untul si zaharul perla si framantati bine. Lasati aluatul la crescut cel putin 2 ore. Eu am...Citeste continuarea
Salata cu ton si mozzarella
Postat de: raluca95 in SalateSalata se spala si se taie fasii subtiri, iar rosiile le taiem in patru. Intr-un bol adaugam salata verde, rosiile, tonul, mozzarella taiata cubulete si se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie....Citeste continuarea
Placinta cu ceapa si ciuperci
Postat de: mena29 in Mancaruri de legumeAm copt placinta intr-un vas ceramic cu diamertul de 26 cm. Amestecam branza de vaci, laptele, uleiul, putina sare si piper, adaugam faina cernuta si praful de copt. Framantam bine si intindem...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu cartofi
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneSpalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau...Citeste continuarea
Cheesecake cu avocado
Postat de: mena29 in DulciuriAm copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm. Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat...Citeste continuarea
Panna Cotta cu capsuni
Postat de: pip69 in DulciuriSmantana impreuna cu zaharul se pune intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. La sfarsit se pune gelatina si esenta, se amesteca bine si se lasa la racit. Compozitia se...Citeste continuarea
Felii de carne cu fenicul și...
Postat de: panacris in PorcFeliile de pulpă de porc se condimentează cu mirodeniile Fuchs, se așează în vasul roman, ce în prealabil a fost ținut în apă rece cca.20 de minute, se pun la gătit,...Citeste continuarea
Gris cu lapte si spuma de capsuni
Postat de: pip69 in DulciuriLaptele impreruna cu zaharul se pune la incalzit intr-o cratita pana ajunge in punctul de a fierbe. Cele 7 linguri de gris se introduc in ,,ploaie", se amesteca cu un tel, iar la...Citeste continuarea
Pâinici cu brânză
Postat de: panacris in PiineÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Crema de vanilie (pentru tarte,...
Postat de: ela2015 in DulciuriPregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent. Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale. ...Citeste continuarea
Pulpite la gratar
Postat de: Luana in Mancaruri cu carneIncingem gratarul ( eu am fcut cu lemne pentru ca nu am avut carbuni) Pulpele se ung cu toate ingredientele. Punem puiul pe gratar si lasam sa se patrunda bine. Din cand in cand se...Citeste continuarea
Salata de vara
Postat de: Luana in SalateSalata se spala fiecare frunza in parte si se lasa la scurs. Rosia se taie cubulete cu ceapa pieptul de pui taiat si el fasii si se aestec cu salata taiata . Peste saalta se adauga...Citeste continuarea
Inghetata cu capsuni
Postat de: robert_badica in Retete diabeticiIncepem, prin a turna smanatana, intr-un bol. Cu ajutorul unui mixer,o bate putin,apoi adaugam pe rand, lingurile cu zahar pudra. Mixam pana ce samantana iti va dubla volumul. Oprim mixerul....Citeste continuarea
Cartofi noi cu ciuperci si bacon
Postat de: Retetegg in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si daca mai este nevoie se curata de coaja fina. Se pun intr-o oala cu apa si se fierb aprox 20 de minute. Se scot in apa rece, iar cei de dimensiuni mai...Citeste continuarea
Crumble cu rubarba
Postat de: gatiticuspor in DulciuriSpalati si taiati rubarba in bucati cam de un deget lungime, apoi asezari intr-o tava de cuptor, stropiti cu apa si presarati zaharul. Puneti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 15 de...Citeste continuarea
Strudel cu fructe de padure
Postat de: Luana in DulciuriPunem int-un vas fructele de padure (eu am avut congelate) cu zaharul si lasam pe foc pana obtinem un sos gros si dam deoparte sa ajunga la temperatura camerei. Aluatul dezghetat in...Citeste continuarea
Rosinenschnecke sau Melcisori cu...
Postat de: Corina33 in PrajituriMai intai pregatim budinca dupa indicatiile de pe ambalaj, doar ca punem mai putin lapte sa iasa mai grosuta. Apoi o lasam sa se raceasca putin, acoperita cu o folie alimentara. Peste...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu tarhon la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se cresteaza,se condimenteaza si se stropesc cu ulei de masline. Se seteaza la functia Fry se lasa cam 5-10minute pe o parte si 5-10 min pe cealalta parte. Se stropesc cu vinul...Citeste continuarea
Sirop din muguri de brad (pentru...
Postat de: ela2015 in Sirop / CompotCulegem mugurii de brad (in varfurile cetinilor apar primavara mugurii de un verde crud si cand au 2-4 cm sunt numai buni de cules) sau ii cumparam. Ii spalam in mai multe ape, ii punem...Citeste continuarea
Sirop de soc (pentru iarna)
Postat de: ela2015 in Sirop / CompotScuturam usor florile pentru a inlatura eventualele impuritati (eu nu le spal pentru ca nu vreau sa pierd mirosul placut, dar daca vreti sa o faceti nu le tineti mult sub jetul de apa). Florile...Citeste continuarea