Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 19 Iun 2015 | 7191 vizualizari

 

Pestele este prezent in farfuriile noastre saptamanal . Nu aruncam nici capul din care se poate prepara o ciorbita delicioasa .De aceasta data am avut un somn de stanca .Am fost informata ca este un somn de culoare mai albicioasa cu carnea roz-alba fara gust de namol pentru ca se gaseste in apele de amonte a raurilor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cap de somn + oase de peste cu carne
  • 2 foi dafin
  • 6 ciuperci brune
  • 6 cartofi noi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 1 rosie
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita boia dulce rosie de ardei
  • 1 lingurita ,, Eros Pista ''- ardei iute tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci:

  1. Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin . 
  2. Scurgeti pestele pastrand zeama .
  3. Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .
  4. Legumele se calesc in ulei timp de cateva minute .
  5. Se pune rosia tocata si vinul rosu dupa care se aduga zeama in care a fiert pestele .
  6. Spalati curatati si feliati ciupercile si cartofii .
  7. Adugati la fiert cartofii si condimentati cu cimbru .
  8. Dupa 10 minute cand cartofii noi sunt aproape patrunsi se pun in oala si ciupercile . Tot acum asezonati cu nucsoara .
  9. La servit in fiecare farfurie se pune carne de peste aleasa si se serveste cu multa verdeata .

TIPS-URI

1

Nu aruncati capetele pestilor . Preparati o ciorba sanatoasa cu multe legume .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare