Clafoutis cu cirese si piersici

de cristeena20 in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 4069 vizualizari

 

Ador acest desert in perioadele cu caldura mare . Este atat de simplu de facut si atat de racoritoare. Deloc dulce si cu aroma de fructe-o idee minunata cand aveti nevoie sau chef de un alint dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 250 ml lapte gras
  • 8 linguri faina
  • coaja de lime (sau lamaie)
  • 400 gr cirese bine coapte
  • 2 piersici aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si piersici:

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa sau de lamaie. Batem cca 5 minute si adaugam laptele. Omogenizam si adaugam apoi faina. O sa iasa ca un aluat mai gros de clatite. Acest aluat se toarna peste fructele puse in tava inainte si dma la cuptor pt cca 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Nu lasam sa se usuce rpea tare deoarece trebuie sa aiba textura unei budinci mai tari.

Servim rece cu zahar pudra deasupra sau cu frisca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu piersici/caise