Rulada din carne de porc un mezel de casă foarte gustos.
Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante.
Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire.
Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron.
Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele.
Întinde bucata de carne pe un tocător,Unge-o bine cu marinata pe ambele părți.
Pune carnea intr-o tavă dreptunghiulară,toarnă soluția rămasă peste carne și acoperă vasul cu folie alimentară.
Dă vasul la frigider pentru 12 ore.
Scoați carnea, o pui pe tocător si o rulezi cât mai strâns.
Legi rulada cu ață de bucătărie si o pui într-o tavă pe măsură.
Torni în tava vinul și amestecul de ulei și condimente.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptorul încins la 150 grade pentru jumatate de oră.
Scoți tava ,iei folia de aluminiu si dai tava la cuptor.
Din cand în când mai stropești rulada cu zeama din tavă.
Întorci rulada pe toate părțile să fie bine rumenită.
Este coaptă când intră furculița ușor în carne.
Se poate servi ca mezel sau fel principal alături de o garnitură.
1
Este de preferat carnea să fie împănată cu grăsime.
2
Eu am folosit carne macră și a iesit mai fadă.