Dulceata de capsuni reteta
Dulceata dieteteica suna ciudat. Dar da, se poate. Cu noul Green Sugar Gelifiant orice gem sau dulceata poate fi consumata si de persoanele care tin dieta sau care sufera de diabet. Green Sugar este indulcitorul natural cu gust stabilizat care nu schimba gustul alimentelor pe care le indulceste, putand fi folosit si la prajiturile care necesita preparare termica. La fel se intampla si cu gemurile sau dulceturile preparate cu Green Sugar Gelifiant. Dupa cum se vede, dulceata si-a pastrat culoarea naturala a capsunilor, iar la gust nu difera cu nimic de clasica dulceata facuta cu zahar. Pentru un plus de savoare si o mai mare diversitate, la sfarsit am adaugat in dulceata cateva frunze de menta. Rezultatul a fost magnific.
Dulceata de capsuni reteta
Se aleg fructe mari, sanatoase, fara sa fie patate. Se spala bine in mai multe jeturi de apa si se curata de codite. Capsunile se amesteca cu gelifiantul si se pun la foc. Se adauga 3-4 felii de lamaie, cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba pana dulceata incepe sa se lege. Cu 5 min. inainte de a stinge focul, se adauga frunzele de menta spalate. Cand a ajuns la consistenta dorita, se stinge focul.
Fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Acestea se inchid ermetic apoi se rastoarna cu capacul in jos pentru 10-15 min. dupa care se intorc si se pun in paturi pana dulceata se raceste complet. Se depoziteaza in camara.