Tort

de - Andreea - in Torturi, 19 Iun 2015 | 5075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • 1000 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr picaturi de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri cu rom
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 ml apa
  • 40 gr bomboane de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri .

Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida.Amestecam avand grija ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.Dupa acest timp mixam crema la miteza maxima cu ajutorul mixerului.Dam crema la frigider. 

Separat mixam la viteza maxima si restul de 800 ml frisca lichida pana ce frisca este tare ( intorcand bolul frisca nu va cadea ) .Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Punem intr-un ibric apa,zaharul si romul.Amestecam bine pana ce zaharul se va topi.

Asezam pe un platou primul blat de tort si il insiropam cu apa dulce cu rom .Cu ajutorul unui posh '' trasam'' un cerc de frisca ( pentru a nu depasi marginile blatului) ... apoi punem frisca pe intrega suprafata.

Asezam peste frisca 3 dintre cele trei discuri de blat.Intre cel din margine spre interior umplem cu frisca si presaram picaturi de ciocolata.Apoi intre celelalte doua discuri umplem cu crema ciocolata si presaram picaturi.

Apoi asezam celelalte doua discuri ramase si la fel la exterior ornam cu frisca si picaturi ciocolata iar in interior crema ciocolata dar de aceasta data inlocuim picaturile cu bomboane colorate.

Asezam apoi ultimul strat de blat .Marginea o ornam cu frisca si spre interior cu crema ciocolata amestecata cu frisca ramasa.Presaram pe intreaga suprafata picaturi de ciocolata.

Topim la foc mic 50 gr unt,100 gr ciocolata si 50 ml lapte.Cu topping-ul obtinut  ornam marginile tortului.

Pastram tortul la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de cafea si ciocolata