Tort

de - Andreea - in Torturi, 19 Iun 2015 | 5265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • 1000 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr picaturi de ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri cu rom
  • 2 linguri cu zahar
  • 200 ml apa
  • 40 gr bomboane de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul trebuie taiat in trei parti egale.Doua parti le lasam intregi iar una din ele o decupam in cinci cercuri .

Intr-o craticioara, la foc mic , topim 100 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida.Amestecam avand grija ca frisca sa nu ajunga in punctul de fierbere. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.Dupa acest timp mixam crema la miteza maxima cu ajutorul mixerului.Dam crema la frigider. 

Separat mixam la viteza maxima si restul de 800 ml frisca lichida pana ce frisca este tare ( intorcand bolul frisca nu va cadea ) .Dam bolul la frigider pana in momentul intrebuintarii.

Punem intr-un ibric apa,zaharul si romul.Amestecam bine pana ce zaharul se va topi.

Asezam pe un platou primul blat de tort si il insiropam cu apa dulce cu rom .Cu ajutorul unui posh '' trasam'' un cerc de frisca ( pentru a nu depasi marginile blatului) ... apoi punem frisca pe intrega suprafata.

Asezam peste frisca 3 dintre cele trei discuri de blat.Intre cel din margine spre interior umplem cu frisca si presaram picaturi de ciocolata.Apoi intre celelalte doua discuri umplem cu crema ciocolata si presaram picaturi.

Apoi asezam celelalte doua discuri ramase si la fel la exterior ornam cu frisca si picaturi ciocolata iar in interior crema ciocolata dar de aceasta data inlocuim picaturile cu bomboane colorate.

Asezam apoi ultimul strat de blat .Marginea o ornam cu frisca si spre interior cu crema ciocolata amestecata cu frisca ramasa.Presaram pe intreaga suprafata picaturi de ciocolata.

Topim la foc mic 50 gr unt,100 gr ciocolata si 50 ml lapte.Cu topping-ul obtinut  ornam marginile tortului.

Pastram tortul la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar fara coacere