Vitel picant - gulas

de mihaelar63 in Vita, 19 Iun 2015 | 5514 vizualizari

 

m vazut zilele trecute pe Jamie preparand reteta de gulas cu carne de porc in stil propriu. M-a tentat si am incercat si eu cu carne de vitel.Reteta lui Jamie o gasiti aici http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/spicy-pork-and-chilli-pepper-goulash/#XrYMYl3hyt3CClYS.97. Pentru ca pretind a cunoste cate ceva despre gulas nu am putut comite blasfemia de a folosi oregano si am pus maghiranul specific unguresc :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 4 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei [ rosu+ verde ]
  • 2 ardei iuti [ Rosu + verde ]
  • 2 cepe [ rosie + galbena ]
  • 2 rosii
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingura boia rosie de ardei
  • 1lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
  • 200 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel picant - gulas:

  1. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Carnea se feliaza si se absoarbe de umiditate cu ajutorul servetelor.
  3. Sarati si piparati carnea.
  4. Dati carnea prin faina. Scuturati de excesul de faina si prajiti pe ambele parti in ulei incins cate 2 minute.
  5. In uleiul ramas se caleste usor ardeii tocati pana devin sticlosi. Urmeaza sa adugati ceapa maruntita. Dupa cateva minute se pun si rosiile tocate.
  6. Sarati si condimentati cu boia, piper, maghiran si chimen + otetul de vin rosu.
  7. Se transfera carnea din nou in cratita si se pune aproximativ doua pahare de apa pana cand carnea este acoperita .
  8. Fierbeti la foc mic cu capac timp de 40 minute.
  9. Incercati carnea daca este patrunsa. Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. Serviti gulasul cu o lingura de smantana generoasa la fiecare portie, verdeata si insotit de garnitura preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel picant - gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita cu hrean