O prajitura rapida cu un gust deosebit
Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie.
Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3 din smantana si se amesteca bine, apoi se4 adauga 1/3 din faina si se continua cu smantana si faina pana la incorporarea intregii cantitati.
Dupa ultima parte de faina se mai amesteca foarte putin cu mixerul.
Se pregateste umplutura: se amesteca 40 g faina, zaharul brun si scortisoara, se adauga 50 g unt si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu mana apoi se adauga nucile taiate bucatele mai mari.Se amesteca bine toate ingredientele.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 20/35 cm iar peretii se ung cu unt.Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se niveleaza cu o lingura apoi se presara jumatate din umplutura pe intrega suprafata.
Se pune a doua jumatate de aluat si deasupra ultima parte de umplutura.
Se baga la cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade Celsius pentru aprox 40-45 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste calda sau rece presarata cu zahar pudra.
POFTA BUNA!