Dulceata din flori de maci salbatici

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 2849 vizualizari

 

Neaparat trebuia sa incerc aceasta dulceata. Cred ca nu e persoana care sa nu adore, vara, imaginea lanurilor de grau inrosite de minunatii maci. Si cum poti sa aduci in casa aceste minunate flori care, in vaze,nu rezista mai mult de cateva clipe, decat printr-o dulceata din petalele lor.
Nu demult am citit pe net ca frantuzoaicele isi impresioneaza iubitii oferindu-le dulceturi rare. De ce nu am face si noi acest lucru? Aceasta dulceata este atat de aromata,de matasoasa,cu o culoare fantastica, nu rosie ca a macilor,ci mai degraba trandafirie si translucida.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr petale de maci,
  • 1kg zahar,
  • 1l apa,
  • sare de lamaie,
  • 1/2 baton de vanilie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de maci salbatici:

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte. Se lasa se sa scurga bine de apa, apoi se presara cu sare de lamaie.

Intr-un vas se pune la fiert apa cu zahrul si vanilia. Se lasa sa fiarba pana siropul se leaga ca o miere. Se adauga petalele de maci si se lasa sa mai fiarba pana dulceata e bine legata.

Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic. Se rastoarna cateva minute, apoi se pun in paturi pana se raceste complet.

Borcanele reci se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de maci salbatici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

18.06.2015, 23:09

Foarte interesant . Bravo

Panacris 1

19.06.2015, 12:25

De pus la seif rețeta asta minunată!

mirela0911 1

21.06.2015, 16:27

E prima data cand aud asa ceva! As fi curioasa de gust!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de bujori