Ce poate fi mai bun decat o tarta cu gust intens de unt si cu fructe proaspete?
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi se lasa la racit.
Faina se cerne pe suprafata de lucru, dupa care se formeaza o adancitura in mijlocul gramezii. Untul taiat bucatele se repartizeaza de jur-imprejurul adanciturii. Se adauga ouale in mijloc, dupa care zaharul si sarea se presara pe marginea fainii. Se amesteca totul bine si se framanta, apoi se formeaza o bila, care se impacheteaza in folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Dupa trecerea timpului de repaus, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bila de aluat se intinde cu ajutorul sucitorului, se decupeaza si se pune in forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu furculia din loc in loc. Se adauga umplutura de fructe, dupa care se orneaza tarta cu restul de aluat, dupa preferinta, si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!