Este o rulada simpla, facuta de Paste, dupa o reteta luata de la matuse mea, Nuti, care face niste prajituri foarte bune. A devenit prajitura preferata a sotului meu. Imi zice ca ii aminteste de ciocolata de casa din copilarie si in plus, are nuca de cocos. M-a ajutat sotul la intins si rulat, pentru ca este nevoie sa se faca rapid, cat crema este calda. Incercati-o, e delicioasa!
Crema 1
Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana. Acest pas se face rapid pentru a nu se raci crema. Daca se raceste, o reincalziti, adaugand putina apa.
Se acopera cele 5 foi cu o folie si apoi cu o fata de masa, pentru a se inmuia cat timp pregatim a doua crema.
Crema 2
Se fierbe o cana de zahar (300 g) cu 10 linguri de apa. Se adauga pachetul de unt. Se da deoparte si se pun 300 gr lapte praf si 100 gr nuca de cocos. Se amesteca foarte bine. Se pune crema fierbinte peste cealalta. Se intinde rapid, iar daca se raceste, o reincalziti punand putina apa.
Cremele se pun pe partea neteda a foilor.
Foile se ruleaza imediat ce punem a doua crema calda. Se infoliaza si se lasa la rece cateva ore, apoi se portioneaza
Pofta buna!
1
Reteta originala avea ca masura o cana pentru zahar si apa. Eu am estimat cantitatile.