Salata de sfecla rosie cu branza Salakis

de Catalina L in Salate, 19 Iun 2015 | 3381 vizualizari

 

Fac foarte des....imi place sfecla si este f sanatoasa

Sfecla roşie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se ştiinţific că luptă împotriva cancerului şi a altor afecţiuni.
Sfecla roşie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce şi bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor.
O mulţime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare şi un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roşii.

Citeste mai mult: adev.ro/nmduwb

 

INGREDIENTE

  • 3 sfecle rosii mici fierte -500-600 gr
  • 120 gr branza Salakis
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • sare, piper
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie cu branza Salakis:

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.  

La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.   

Taiati sfecla si branza in cuburi.   

Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette.

Adaugati sare, piper , amestecati.  

Dati la rece sau serviti imediat.  

Inainte de a servi puneti verdeata proaspat tocata.   

O puteti acompania cu o felie de sunca-jambon de Parma sau cu un ochi prajit.  

Pofta Buna !!!!!!!!!!!!

TIPS-URI

1

sfecla o puteti fierbe inainte si lasa peste noapte la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu branza Salakis" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton si crutoane