A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Cannoli siciliani

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul. Framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la...Citeste continuarea

Makrout

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam. Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora. Scoatem compozitia de la rece...Citeste continuarea

Chec cu capsuni si glazura de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a...Citeste continuarea

Chifle cu cascaval si seminte

Postat de: Valclaudia in Piine

Punem intr-un castron drojdia, sarea si zaharul. Adaugam semintele de mac si laptele cadut, amestecam. Presaram cascavalul ras, apoi faina si framantam un aluat elastic. La sfarsit...Citeste continuarea

Gratarul de duminica

Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carne

Amestecul pentru mici il pregatim din seara precedenta amestecand carnea de porc cu toate ingredientele:sare si piper dupa gust, bicarbonat,curry, usturoi granulat, busuioc uscat, pasta de ardei...Citeste continuarea

Clatite a`la Gaby

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mixam ouale cu sarea si zaharul,apoi adaugam jumatate din faina,omogenizam,adaugam jumatate din lapte,apoi restul de faina si laptele.Omogenizam bine,adaugam zaharul vanilat apa minerala si la...Citeste continuarea

Cartofi usor picanti cu amestec de...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem pai si ii spalam sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 190 grade. Punem cartofii taiati in tava, adaugam intai uleiul, apoi sare, piper, boia...Citeste continuarea

Ciorba usoara de cartofi cu leustean

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem in oala , adaugam 33linguri ulei de masline si o lasam la sotat doua minute. Adaugam mocovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim in...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: momo121 in Porc

Punem creierul in apa rece si il lasam 10 minute, apoi il spalam bine si punem la fiert in apa cu sare pentru 4 minute din momentul fierberii. Lasam la scurs intr-o sita pana se raceste. ...Citeste continuarea

Prajitura Fanta

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-a intarit spuma, se adauga zaharul pe rand. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna cate putin peste albusuri...Citeste continuarea

Chec simplu si pufos

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, adaugam si zaharul, mixam pana se topeste tot zaharul. Punem pe rand galbenusurile mixand incontinuu. Adaugam si faina amestecata cu...Citeste continuarea

Salata de oua

Postat de: Xandrinne in Salate

Tocam marunt (si nu prea) ceapa, carnea si ouale decojite. Amestecam cu grija toate ingredientele si potrivim gustul de sare si piper. Noi am consumat-o pe felii de paine prajita. Un deliciu! Citeste continuarea

Socata reteta bunicii

Postat de: momo121 in Bauturi

Socata reteta bunicii Punem o jumatate de litru de apa pe foc, iar cand este fierbinte stingem focul si adaugam zaharul, amestecam pana se topeste si apoi lasam la racit. Intre timp stoarcem...Citeste continuarea

Orez cu lapte si gem de capsuni si...

Postat de: mirela0911 in Retete diabetici

Se curata orezul de impuritati si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert cu apa si praful de sare, amestecand mereu. Dupa ce a scazut toata apa se adauga laptele fierbinte. Se adauga si Green...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu carnati afumati la...

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

Se spala bine pulpele.Intr-un castron punem 3-4 linguri de ulei de masline, (in functie de cate pulpe vreti sa pregatiti) usturoiul taiat feliute si condimentele. Amestecam totul bine, pana se...Citeste continuarea

Ou in ardei cu telemea

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Am taiat ardeiul rondele si am luat una pe care am uns-o cu ulei de masline si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul "suportului" de ardei am spart oul, am pus...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os de vita...

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Punem apa in vas,punem oasele de vita,setam la functia Boil si lasam 20 minute sa fiarba. Se ia spuma,se scot oasele de vita si punem legumele,ardeiul kapia il taiem cuburi,la fel si...Citeste continuarea

Inghetata de casa

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga...Citeste continuarea

Rulouri-aperitiv umplute cu branza...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Pentru rulouri: Toate ingredientele se amesteca si se framanta pana cand se formeaza o coca buna de intins. Cu ajutorul sucitorului, se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie...Citeste continuarea

Ciorba de "bureti"

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Carnea se spala si se pune la fiert intreaga, cu o lingurita de sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate, se scoate, se scurge si se lasa putin la racit. In apa in care a fiert carnea, se pun ceapa...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere. Ceapa se curata de foi si...Citeste continuarea

Penne in stil Tapani by Jamie Oliver

Postat de: Satisfyyourcravings in Penne

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.  Intr-un robot de bucatarie se adauga parmezanul, usturoiul, ardeii iuti si se transforma totul intr-o pasta...Citeste continuarea

Sparanghel cu cartofi si sos olandez

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se fierbe si sparanghelul al dente (3-5 minute). Se scrug de apa si se lasa sa se raceasca putin. Se incalzeste...Citeste continuarea

Tirokafteri - crema picanta din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se adauga fulgii de chili. Se prajesc la foc mediu spre mic pana elibereaza aroma. Se transfera uleiul astfel infuzat, impreuna cu fulgii de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu sunculita afumata la...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...Citeste continuarea

Salata dietetica cu ou si avocado

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se amesteca oul cu avocado, iaurt, sare si piper si se serveste salata in lipie.  Citeste continuarea

Wrap cu Chana Masala si Raita din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, la foc mediu, in putin ulei. Se adauga ustroiul si mixul de condimente si se gatesc 1 minut.  Se adauga pasta de rosii si se amesteca. Se adauga o canuta de...Citeste continuarea

Carnitas cu salsa de mango-...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se acopera carnea cu sare si se prajeste in putin ulei, pe toate partile pana capata o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie.  In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga apa si cu...Citeste continuarea

Salata din orez, linte, ardei copti...

Postat de: Satisfyyourcravings in Salate

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing pana se obtine o compozitie omogena.  Se amesteca ingredientele pentru salata, se torna dressingul deasupra si se amesteca.  Se...Citeste continuarea

Hoevos Rancheros

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se prajeste oul in putin ulei, in functie de preferinte.  Se incalzesc tortilla pe un gratar si sosul de rosii intr-o cratita mica.  Se aseaza tortilla pe o farfurie, se unge cu...Citeste continuarea

Negresa cu crema de branza si cirese

Postat de: daniastefania in Prajituri

Topim ciocolata cu untul pe bain-marie, apoi lasam la racit. 4 oua le mixam cu 50 gr zahar, pana se spumeaza. Adaugam apoi compozitia de ciocolata. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta dospita

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Zaharul si laptele caldut vor activa drojdia. Adaugam faina cernuta, praful de sare si ouale. Amestecam bine...Citeste continuarea

Pandispan cu jeleu de capsuni si menta

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma u un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam...Citeste continuarea

Limonada cu menta

Postat de: Catalinaflorea in Bauturi

4 lamai se storc in storcator sau la mana si se adauga peste apa. Lamaia ramasa se curata de coaja si se pune in blender impreuna cu gheata si menta pana se macina. Se adauga tot in apa, se...Citeste continuarea

Pasca cu aluat de cozonac

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Preparare maia Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una...Citeste continuarea

Placinte in tigaie ca la mama acasa

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron incapator zdrobim cubul de drojdie intre degete, presaram apoi cate o lingurita de zahar si una de sare, apoi amestecam sa devina drojdia lichida. Adaugam apa calduta, apoi...Citeste continuarea

Cozonac floare cu Finetti

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

   Drojdia se amesteca cu 100 ml. din lapte si cu 4-5 linguri de faina. Aluatul rezultat, destul de moale, se acopera si se lasa la crescut. Odata ce si-a dublat volumul, se amesteca...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor

Postat de: Valclaudia in Pui

Pulpele de pui le spalam sub jet de apa rece, apoi le indepartam pielea. Le transam in jumatate si le presaram condiment pentru pui (din plic, nu mai stiu de la ce firma era pentru ca il...Citeste continuarea

Bruschete cu branzeturi si seminte

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Din feliile de paine am decupat cu forma pentru biscuiti, inimioare. (Resturile de la feliile de paine nu le-am aruncat ci le-am asezat intr-o tava, le-am copt pana au devenit aurii, apoi le-am...Citeste continuarea

" Varzare"

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie...Citeste continuarea

Rulouri de pui cu spanac si...

Postat de: Valclaudia in Pui

Spanacul se spala sub jet de apa rece si se taie fasii, apoi se caleste in tigaia antiaderenta 2-3 minute intr-o lingura ulei de masline. Nu uitam sa presaram un praf de sare si putin piper pentru...Citeste continuarea

Ciorba usoara cu ciuperci de roua

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa verde,morcovul si ardeiul gras, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se toaca arunt, morcovul se taie rondele iar ardeiul il taiem bucatele, apoi le punem la sotat pentru 4-5...Citeste continuarea

Frigarui japoneze Tsukune teriyaki

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron. Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul. Amestecati bine...Citeste continuarea

Frigarui Yakitori de curcan

Postat de: ctlina in Curcan

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm. Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul. Amestecati si puneti la rece 1 ora....Citeste continuarea

Pulpite de pui pane

Postat de: cris2711 in Pui

Intai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne. In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul. Untul sau uleiul se incing in tigaie....Citeste continuarea

Prajitura Raffaello

Postat de: Luana in Dulciuri

Crema Gelatina se hidrateza conform instructiunilor de pe plic, dupa care se topeste la microunde. Frisca se incalzeste intr-un vas la bain-marie . Se adauga cicolata taiata marunt si...Citeste continuarea

Panna cotta cu Green Sugar,...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]