Chiftelute din dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 3219 vizualizari

 

Fiind in plin sezon al dovlecilor,nu se poate sa nu profitam din plin de ei si sa savuram aceste chiftelute minunate.Este o mancare de vara care se poate servi alaturi de branza telemea,rosii sau cu un sos de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mai mari,
  • 2 oua,
  • 1 ling faina,
  • 1 ling pesmet,
  • sare,
  • piper,
  • marar,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei:

Se aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga oul,faina,pesmetul,mararul tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.Se fac chiftelute potrivit de mari care se prajesc in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante si se servesc,calde,cu sos de usturoi.

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de savoare,se poate adauga in compozitie,branza telemea scursa bine sau cascaval.

2

Daca doriti sa fie mai usoare si mai sanatoase,se pot coace in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei cu porumb