Paste cu homar

de ema9 in Paste, 26 Iun 2015 | 7139 vizualizari

 

Buna!
Am cauta la voi pe site "Paste cu homar". Nu am gasit. Si mi-am zis ca e o oportunitate buna sa apar si eu aici....cu ceva nou :)
Cine le va incerca, cu siguranta va spune,cum a spus si sotul meu : SUNT DEMENTIALE!
Asa ca.... spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 homari (prefierti)-aprox. 700 g
  • 3 litri apa
  • 250 g spaghete (Barilla integrale nr 13)
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 borcane de 400 g rosii cuburi (productie proprie)
  • 1 rosie uscata din conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • frunze patrunjel, proaspete
  • frunze busuioc, proaspete
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu homar:

Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.

Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.

De la homar se folosesc coada si clestii (doar aici exista carne) care se desprind usor de pe trunchi. Cu o foarfeca de bucatarie am crapat coada si am scos delicioasa carne,de pe spatele careia printr-o crestatura am scos intestinele sub un jet de apa rece. Clestii doar i-am crapat pentru a putea extrage mai usor carnea. Se pun in sosul de rosii, amestecand din cand in cand.

Spaghetele se pun la fiert in apa in care au fiert homarii, numarul de minute indicat pe cutie.

Dupa ce a fiert sosul se pun frunzele tocate, se opreste focul si se adauga spaghetele strecurate, amestecandu-le incet cu sosul. 

Se servesc calde.

Pofta buna, la un deliciu!

TIPS-URI

1

daca nu vi se par rosiile sau carnea suficient fierte,se poate pune cate 1 polonic de zeama din oala cu paste si se asteapta pana mai scade sosul. (sosul nu trebuie sa fie foarte zemos)

2

se poate pune in sos 1-2 linguri de ulei din conserva cu rosii uscate

3

optional, se poate pune chili sau ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu homar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu tocanita