Am facut-o ieri si am avut si musafiri.S-a mancat in 10 minute toata prajitura,oare cat de buna a fost?Incercati si voi si astept sa imi spuneti parerea voastra.
Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si introducem zmeura in aluat pe toata suprafata blatului.Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si dam la rece pana cand este gata blatul.
Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca si punem crema peste el, dam la rece 10 minute.Pofta buna.
1
Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.
3
Putem folosi ce fructe dorim.