Gris cu lapte

de Adi in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 7263 vizualizari

 

Cred ca pentru toti, grisul cu lapte reprezinta unul dintre cele mai frecvente deserturi ale copilariei.
Este bun si usor de facut, doar trebuie retinute niste cantitati.
Acum doua saptamani, am mancat la mama la tara cu asa o pofta, incat Meri a zis ca o sa ma pune sa-mi fac singur cand ajungem acasa. :)
Si am facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 g gris
  • 100 g faina
  • 5o g unt
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru servit:
  • cacao, scortisoara, fructe, gem sau dulceata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte:

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel.

Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand obtinem o budinca omogena.

Cand budinca incepe sa faca basicute, adica sa fiarba intens, ridicam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat si untul taiat in bucati mai mici.

Amestecam bine pana se topeste untul, apoi portionam grisul punandu-l in boluri.

Il ornam dupa preferinte cu scortisoara sau cacao si il servim simplu sau cu dulceata.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu branza