A iesit super buna si este preferata mea.
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos.
Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam si turnam peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca de cocos.Pofta buna.
1
Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.
2
Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.