Cornulete fragede cu untura reteta veche
Am gasit o reteta absolut minunata de cornulete fragede, care m-a incantat, mai ales ca am putut sa o fac cu aproape o saptamana inainte de a pleca la sat, la mama soacra, la Ruga de Rusalii. Sunt delicioase si, intr-adevar, au ramas proaspete si fragede si dupa 8 zile cand au fost devorate! Multumesc, vio-dreams! http://www.caietulcuretete.com/2015/05/cornulete-fragede.html
Cum se prepara reteta Cornulete fragede cu untura reteta veche
Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.
Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se amesteca. Incepeti sa adaugati faina cernuta pana devine un aluat omogen.
Acest pas e foarte important. Aluatul se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 24 de ore.
A doua zi, se scoate aluatul din frigider. Se imparte in opt. Se ia cate o bila de aluat si se intinde intr-un cerc care se taie in 8 raze, sau in functie de cat de mari doriti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza triubghiului si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Ultimele doua bile de aluat le-am intins intr-un dreptunghi, le-am uns cu magiun de prune (silvoita facuta in casa :D), am presarat nuca macinata mare. Am rulat de pe latura mare si am taiat cu cutitul.
Sa incercati si cornulete cu unt sau cu rahat. In preajma sarbatorilor, va recomandam cornulete de post.
Se coc aproximativ 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pudreaza cu zahar praf.
Sunt absolut colosale. Se topesc in gura. Multumesc, Vio!
1
Aluatul pastrati-l 24 ore in frigider. Apoi coaceti cornuletele cu cel putin o zi inainte de a le consuma, ideal ar fi chiar 2-3 zile,
2
Sunt deosebit de fragede. Se vor manevra cu grija.
3
Nu se unge cu ulei si nici nu se pune faina pe masa de lucru.
4
Aluatul este unul deosebit de bun si e usor de lucrat.