Mi-era dor de branza dulce a copilariei. Am servit-o cu clatite si dulceata de capsuni. A fost de senzatie.
Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor.
Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi mai putina si pe deasupra va fi si inecacioasa.
Dupa ce este gata, se mai lasa in oala pana cand se racoreste, apoi se strecoara printr-o panza curata si se pune la scurs.
1
Daca este smantana pe deasupra laptelui, se indeparteaza pentru ca altfel o veti pierde, ea topindu-se si facandu-se zar.
2
Se poate folosi atat la deserturi, cat si la aperitive.
3
Se pastreaza cel mult doua zile la frigider. Daca nu o folositi in acest timp, se presara sare grunjoasa peste ea ca sa nu se acreasca.