Una din ciorbele mele favorite, mereu apreciate de cei dragi mie.
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la piept). Cand a fiert avem mare grija cu capacul. Stingem focul si lasam putin timp inainte de a deschide oala. Intre timp pregatim legumele. Le curatam si le taiem cubulete.
La supa din oala, pe care am pus-o din nou la foc domol, adaugam ceapa tocata, morcovii, ardeiul, prazul. Lasam sa fiarba si dupa 5 minute adaugam si mazarea (eu am avut congelata), dovlecelul si cartoful. Cand toate sunt fierte adaugam orezul in oala si mai lasam inca 5 minute.
Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusul de la ou si turnam putin din zeama de la ciorba, fierbinte, amestecand cu un tel. Eu fac asta sa nu se branzeasca smantana. Mai lasam 1 minut la foc mic si stingem. Punem otet dupa gust si patrunjel verde tocat.
1
Voi puteti adauga si alte legume ( eu as fi folosit neaparat patrunjel radacina, telina, pastarnat, gulie, dar aici nu am)