Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 4317 vizualizari

 

aroma exotica si racoritoare, yammy

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de capsuni mai coapte
  • intre 500 gr-1 kg de zahar
  • 2 lamai potrivite
  • 1 legatura de menta proaspata sau uscata
  • 2 linguri de coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac:

Capsunile se pun in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie, se spala si apoi li se inlatura coditele. Menta se toaca marunt sau daca va place doar aroma de menta fara frunze puteti pune legatura intreaga si la sfarsit o scoateti. Eu am pus menta uscata intr-o bucata de tifon pe care am inlaturat-o dupa fierbere. Puteti taia capsunile in jumatati sau sa le lasati intregi, oricum se vor zdrobi la fierbere. Capsunile se aseaza intr-o cratita speciala pentru gem si se stropesc cu restul de lamaie. Se pun pe foc iute si in primele minute se scutura cratita ca sa nu se prinda pana isi lasa zeama. Se adauga menta impreuna cu o lingura de coniac si se fierbe la foc mare vreo 20 de minute pana scade lichidul la jumatate timp in care spumam. Cand a scazut siropul adaugam tot zaharul odata si se reduce focul la mic. Spuma formata se inlatura mereu pentru a nu tulbura preparatul final. Fierbem pentru 2-3 ore pana se leaga gemul. Probam gemul in felul urmator : punem putin sirop pe o farfurioara si o dam la congelator 5 minute. Daca deasupra se formeaza o pojghita iar atunci cand tragi cu degetul prin mijlocul siropului racit ramane o urma clara care revine cu greu inapoi inseamna ca e gata. Punem spre sfarsit a doua lingura de coniac. Borcanele spalate bine si uscate se pun in tava aragazului si se dau la cuptorul neincalzit pentru 30 de minute la 150 de grade. Se scot, se pun pe cutite, se umplu cu gem si se dau iar la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem cu gura in jos la loc cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar folosita ramane la aprecierea fiecaruia. Eu am folosit prima data 1 kg si s-a legat foarte mult dupa racire si a doua oara am pus vreo 500 de grame. Imi place sa fie gemul acrisor si mai putin dulce. Rezultatul e minunat, o aroma exotica si racoritoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu aroma de menta si coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune