Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paste cu carne la cuptor
Postat de: MotanLaOale in FusilliCeapa se curata, se spala si se toaca rondele. Morcovul se curata si se toaca rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa si morcovul 3-4 minute. Se adauga carnea...Citeste continuarea
Maia de secara -Starter
Postat de: Ksenya in PiinePregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta...Citeste continuarea
Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile,apoi adaugam coaja si zeama de portocala. Punem fulgii de ovaz, stafidele, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.Batem...Citeste continuarea
Miel cu naut in sos de rosii
Postat de: katty in OaiePregatim carnea de miel cu 1-2 ore inainte. O spalam bine, o scurgem si o masam bine cu un amestec de piper, boia si cimbru . Lasam carnea la rece, insa o scoatem cu jumatate de ora inainte...Citeste continuarea
Desert cu inghetata de lamaie si...
Postat de: katty in DulciuriScurgem compotul.Rupem 2-3 piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de...Citeste continuarea
Prajitura cu cidru si gem de caise
Postat de: katty in DulciuriOprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu mazare
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se spala foarte bine . Se curata ceapa si usturoiul . Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge apoi de apa . Cartofii si...Citeste continuarea
Rondele cu cascaval
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm ras cascavalul si am batut oul spuma. Am intins aluatul, am pus feliile de sunculita, apoi cascavalul ras. Se ruleaza aluatul si se taie transversal in rondele. Se pune...Citeste continuarea
Tort Pavlova cu crema de vanilie...
Postat de: RuxyRux in TorturiPentru a prepara blatul de Pavlova: Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7 sau 8 minute sau...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese si crema de branza
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam...Citeste continuarea
Paine de casa cu busuioc si masline...
Postat de: AlexTeacher in PiineCerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator; Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o...Citeste continuarea
Tocanita cu pipote de curcan
Postat de: licurici_lra in CurcanAm spalat pipotele, apoi le-am taiat in bucati mai mici (sa se fiarba mai bine). Rosiile le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat bucatele mici si am pastrat sucul care l-au lasat....Citeste continuarea
Cupcakes cu capsuni
Postat de: Criss in PrajituriSe pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta un amestec cremos. Se repartizeaza amestecul acesta in forme de briose in care am pus in prealabil cosulete de hartie,...Citeste continuarea
Muffins cu cirese si ciocolata
Postat de: ctlina in DulciuriIncalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare....Citeste continuarea
Friptura de miel impanata
Postat de: MotanLaOale in OaieCarnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: CarmenBlue in PuiPulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc...Citeste continuarea
Chiftele de porc cu pesmet
Postat de: gurita_ta2005 in PorcSe amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul. Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins. Se scot pe un...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: andaoana in TorturiBlat: Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma. Adaugam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mascarpone si...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriBlat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu fasole verde, la punga
Postat de: gicuta69 in PuiSpalam pulpele si le taiem in jumatati. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Intr-un castron incapator punem carnea , legumele , verdeata si condimentele si le amestecam . Le...Citeste continuarea
Cheesecake rece cu cirese
Postat de: Oana in Dulciurimaruntiti biscuitii si amestecati-i cu cacao si untul topit puneti biscuitii intr-o forma rotunda de tort cu diamentrul de 22 cm, cu pereti detasabili si presati...Citeste continuarea
Cinnabons rolls cu cirese si...
Postat de: Oana in Dulciuripuneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana...Citeste continuarea
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: gaby_d in DulciuriIncepem cu prepararea clatitelor. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute. Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi...Citeste continuarea
Salata de post cu paste si branza tofu
Postat de: ela2015 in SalateTăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la...Citeste continuarea
Tarte cu salam si mozzarella
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm ras cascavalul, rosia am taiat-o in feliute si am batut oul spuma. Am portionat aluatul si l-am asezat in forme de tarta (unse cu putin ulei). Am pus jumatate din...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu dovlecel si...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Prepelite in foi de vita
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePrepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese si nuca de cocos
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava de 20x30 pe care o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca. Intr-un bol separam albusurile de galbenus . Albusurile le batem...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu marar
Postat de: Constelatialeu in CiorbeTimpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem....Citeste continuarea
Dovlecei in ulei
Postat de: Dya in ConserveSe spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...Citeste continuarea
Mini cozonaci cu dulceata de nuci...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...Citeste continuarea
Melcisori pufosi cu branza sarata
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIntr-un vas maruntim drojdia, adaugam lingurita de zahar,turnam laptele caldut si adaugam cca 150 g faina, omogenizam si lasam la crescut cca 10 min. Dupa ce a crescut maiaua,adaugam uleiul,apa...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriSpalam visinele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem intr-un vas pe foc ciocolata alba rupta bucati impreuna cu 120 g unt. Lasam pana se topesc. In alt vas topim ciocolata...Citeste continuarea
Carne de pui cu legume la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiSpalam carnea de pui, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-un vas cu putin ulei. Peste carne tocam o ceapa si un morcov, punem o cana de apa si introducem la cuptor. Eu am avut pui de...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriCuratim dovlecelul de coaja, il spalam si-l taiem felii. Punem sare peste feliile de dovlecel. Batem ouale cu sare si piper. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri pesmet. Cu un prosop...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Sirop / CompotSpalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar. Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecel si morcovi
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe curata morcovii, cartoful si dovlecelul si se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se scurg. In aceeasi apa se pune la fiert cartoful. Se...Citeste continuarea
Vinete umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...Citeste continuarea
Prajitura Punsch
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat...Citeste continuarea
Tort Fluture
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se...Citeste continuarea
Reteta clasica de snitele de porc...
Postat de: gicuta69 in PorcPreparare Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea
Inghetata cremoasa cu cacao si...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un ibric punem pe foc jumatate din smantana dulce si cacao si amestecam continuu pana da un clocot, stingem focul si peste punem ciocolata rupta bucati, amestecam pana se...Citeste continuarea
Paine
Postat de: caroline in PiinePunem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor. Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare...Citeste continuarea
Tarta cu nectarine si afine
Postat de: AlexTeacher in DulciuriAdaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru...Citeste continuarea
Salata de vinete si ardei copt
Postat de: momo121 in SalatePentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem...Citeste continuarea
Biscuiti rustici cu branza si rozmarin
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate mi-au iesit in jur de 30 de bucati. Untul rece se rade pe razatoarea mare direct in vasul in care vom prepara biscuitii. Se adauga branza, uleiul de masline, oul,...Citeste continuarea
Strudel cu cirese
Postat de: Ksenya in DulciuriAluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. ...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeSpalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau...Citeste continuarea