A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu carne la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Fusilli

Ceapa se curata, se spala si se toaca rondele. Morcovul se curata si se toaca rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa si morcovul 3-4 minute. Se adauga carnea...Citeste continuarea

Maia de secara -Starter

Postat de: Ksenya in Piine

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta...Citeste continuarea

Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si galbenusurile,apoi adaugam coaja si zeama de portocala. Punem fulgii de ovaz, stafidele, esenta de vanilie si omogenizam bine compozitia.Batem...Citeste continuarea

Miel cu naut in sos de rosii

Postat de: katty in Oaie

Pregatim carnea de miel cu 1-2 ore inainte. O spalam bine, o scurgem si o  masam bine cu un amestec de piper, boia si cimbru . Lasam carnea la rece, insa o scoatem cu jumatate de ora inainte...Citeste continuarea

Desert cu inghetata de lamaie si...

Postat de: katty in Dulciuri

Scurgem compotul.Rupem 2-3  piscoturi in jumatati , le asezam pe fundul cupei si le stropim cu zeama de la compot. Asezam deasupra 2 cupe de inghetata si fructe din compot .Ornam cu frunze de...Citeste continuarea

Prajitura cu cidru si gem de caise

Postat de: katty in Dulciuri

Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu mazare

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se spala foarte bine . Se curata ceapa si usturoiul . Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa . Cartofii si...Citeste continuarea

Rondele cu cascaval

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am ras cascavalul si am batut oul spuma. Am intins aluatul, am pus feliile de sunculita, apoi cascavalul ras. Se ruleaza aluatul si se taie transversal in rondele. Se pune...Citeste continuarea

Tort Pavlova cu crema de vanilie...

Postat de: RuxyRux in Torturi

Pentru a prepara blatul de Pavlova: Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7  sau 8 minute sau...Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si crema de branza

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam...Citeste continuarea

Paine de casa cu busuioc si masline...

Postat de: AlexTeacher in Piine

Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator; Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o...Citeste continuarea

Tocanita cu pipote de curcan

Postat de: licurici_lra in Curcan

Am spalat pipotele, apoi le-am taiat in bucati mai mici (sa se fiarba mai bine). Rosiile le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat bucatele mici si am pastrat sucul care l-au lasat....Citeste continuarea

Cupcakes cu capsuni

Postat de: Criss in Prajituri

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat cu mixerul pana rezulta un amestec cremos. Se repartizeaza amestecul acesta in forme de briose in care am pus in prealabil cosulete de hartie,...Citeste continuarea

Muffins cu cirese si ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180-200 °C. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase. Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare....Citeste continuarea

Friptura de miel impanata

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Carnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un...Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: CarmenBlue in Pui

Pulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu pesmet

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Se amesteca carnea tocata, cu oul, condimentele, mararul tocat marunt si pesmetul. Se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun in ulei incins. Se scot pe un...Citeste continuarea

Tort Amandina

Postat de: andaoana in Torturi

Blat: Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma. Adaugam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone si...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu fasole verde, la punga

Postat de: gicuta69 in Pui

Spalam pulpele si le taiem in jumatati. Taiem marunt ceapa si usturoiul. Intr-un castron incapator punem carnea , legumele , verdeata si condimentele si le amestecam . Le...Citeste continuarea

Cheesecake rece cu cirese

Postat de: Oana in Dulciuri

maruntiti biscuitii si amestecati-i cu cacao si untul topit puneti biscuitii intr-o forma rotunda de tort cu diamentrul de 22 cm, cu pereti detasabili si presati...Citeste continuarea

Cinnabons rolls cu cirese si...

Postat de: Oana in Dulciuri

puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana...Citeste continuarea

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi...Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Incepem cu prepararea clatitelor. Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute. Topim untul si-l lasam sa se raceasca. Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi...Citeste continuarea

Salata de post cu paste si branza tofu

Postat de: ela2015 in Salate

Tăiam brânza cubuleţe şi o rumenim uşor în tigaie cu câteva picături de ulei (8-10 minute). O scoatem pe o farfurie şi pănă pregătim celelalte ingrediente o pastrăm la...Citeste continuarea

Tarte cu salam si mozzarella

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am ras cascavalul, rosia am taiat-o in feliute si am batut oul spuma. Am portionat aluatul si l-am asezat in forme de tarta (unse cu putin ulei).  Am pus jumatate din...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu dovlecel si...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii noi, ii spalam. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa, cu unt si putina sare. Ii fierbem 10-15 minute, apoi ii scrugem de apa si ii rasturanm intr-o tava tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Prepelite in foi de vita

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în...Citeste continuarea

Prajitura cu cirese si nuca de cocos

Postat de: andaoana in Prajituri

Pregatim o tava de 20x30 pe care o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca. Intr-un bol separam albusurile de galbenus  . Albusurile le batem...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi noi cu marar

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Timpul trebuia sa fie mai mic daca nu ma incapatanam sa cumpar cartofi din aia mici, dar asa am vrut asa am facut....Mai intai curatam cartofii, apoi legumele toate, spalam si trecem sa le taiem....Citeste continuarea

Dovlecei in ulei

Postat de: Dya in Conserve

Se spala bine dovleceii, se usuca si se feliaza pe lung ori in rondele. Se sareaza dupa gust, se asaza intr-o sita si se lasa pentru 20-30 de minute, cat sa elimine sucul propriu. Se coc...Citeste continuarea

Mini cozonaci cu dulceata de nuci...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o craticioara se prepara maiaua din 50 ml lapte, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 10-15 minute sa creasca. Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu...Citeste continuarea

Melcisori pufosi cu branza sarata

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas maruntim drojdia, adaugam lingurita de zahar,turnam laptele caldut si adaugam cca 150 g faina, omogenizam si lasam la crescut cca 10 min. Dupa ce a crescut maiaua,adaugam uleiul,apa...Citeste continuarea

Prajitura cu visine si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Spalam visinele, le rupem coditele si le scoatem samburii. Punem intr-un vas pe foc  ciocolata alba rupta bucati impreuna cu 120 g unt. Lasam pana se topesc. In alt vas topim ciocolata...Citeste continuarea

Carne de pui cu legume la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Spalam carnea de pui, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-un vas cu putin ulei. Peste carne tocam o ceapa si un morcov, punem o cana de apa si introducem la cuptor. Eu am avut pui de...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Curatim dovlecelul de coaja, il spalam si-l taiem felii. Punem sare peste feliile de dovlecel. Batem ouale cu  sare si piper. Amestecam 3 linguri faina cu 2 linguri pesmet. Cu un prosop...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Sirop / Compot

Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar. Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecel si morcovi

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Se curata morcovii, cartoful si dovlecelul si se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se scurg. In aceeasi apa se pune la fiert cartoful. Se...Citeste continuarea

Vinete umplute la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...Citeste continuarea

Prajitura Punsch

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat...Citeste continuarea

Tort Fluture

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se toarna apa si uleiul pe rand, se...Citeste continuarea

Reteta clasica de snitele de porc...

Postat de: gicuta69 in Porc

Preparare Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare...Citeste continuarea

Inghetata cremoasa cu cacao si...

Postat de: momo121 in Dulciuri

      Intr-un ibric punem pe foc jumatate din smantana dulce si cacao si amestecam continuu pana da un clocot, stingem focul si peste punem ciocolata rupta bucati, amestecam pana se...Citeste continuarea

Paine

Postat de: caroline in Piine

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor.  Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare...Citeste continuarea

Tarta cu nectarine si afine

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un  malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru...Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei copt

Postat de: momo121 in Salate

       Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem...Citeste continuarea

Biscuiti rustici cu branza si rozmarin

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Din aceasta cantitate mi-au iesit in jur de 30 de bucati. Untul rece se rade pe razatoarea mare direct in vasul in care  vom prepara biscuitii. Se adauga branza, uleiul de masline, oul,...Citeste continuarea

Strudel cu cirese

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. ...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

      Spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]