Intr-o oala se pune la fiert pieptul de pui Si boabele de piper.
Cand este fiert se scoate din acea apa si se lasa la racit.
Se curata legume si se pun 3 morcovi la fiert impreuna cu pastarnacul lasati intregi , ceapa intreaga si gulia taiata bucati mari Si se pun la fiert in apa de la carne.
Cand sunt fierte foarte bine se scot si se pastreaza doar morcovii.
Intr-o tigaie se pun cei 2 morcovi dati pe razatoarea mica impreuna cu jumatatea de ardei rosu taiat cubulete foarte mici si se calesc bine.
Piepul de pui se rupe fasii (nu se taie bucatele) caci iese mult mai bun decat taiat.
Morcovii fierti se taie fasii medii dreptunghiulare (2-3cm) si se pun impreuna cu carnea in supa de la carne si legume Si se mai lasa la fiert la foc foarte mic si se adauga si morcovii caliti.
Cand sunt fierte bine toate , se adauga smantana (care este amesteca intr-un bol cu putina supa ) , usturoiul batut marunt si se lasa sa mai fiarba la foc mic (sa nu se stranga smantana).
Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust.
Se poate servi cu ardei iute ,mujdei de usturoi si otet dupa gustul fiecaruia.
Se poate pune patrunjel si/sau marar verde tocat marunt.
Pofta buna ! ! !