Coronita cu ciocolata si nuca

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 4933 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 140 gr iaurt natur
  • 3 linguri untura
  • 180 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 gr ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • Galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata si nuca:

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe bain-marie. Luam de pe foc si adaugam nuca macinata. Amestecam bine. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi. Il impartim imaginar in doua parti, pe lungime. Pe partea de sus a dreptunghiului asezam umplutura. Partea de jos o taiem in 12 fasii, pe care apoi le impletim cate trei. Rulam apoi aluatul, incepand de sus. Asezam coronita obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem coronita deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Mai lasam sa dospeasca 10 minute, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos. Lasam la racit, apoi o feliem si servim. E tare frageda coronita, chiar si a doua zi. Merge bine servita si cu o cana cu lapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si ciocolata