Incepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele blenduite intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cam 1 ora la foc mic. Adaugam condimentele si zaharul si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si lasam sosul sa se raceasca.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Condimentam cu sare, piper, boia si punem si putin ulei. Spalam bine si pulpele de pui. Le condimentam, in acelasi fel cum am procedat cu cartofii. Asezam pulpele si cartofii in tava de cuptor, le stropim cu putin ulei si le lasam sa se rumeneasca frumos. Dureaza cam o ora jumate.Dupa 40 minute intoarcem pulpele si cartofii pe cealalta parte, sa fie rumeniti frumos pe ambele parti! Apoi stingem focul si scoatem din tava. Lasam pulpele sa se odihneasca 10 minute. Asezam pulpe si cartofi in farfurie si servim alaturi de sos. Pofta buna!