O negresa cremoasa cu un gust intens de ciocolata combinata cu crema de mascarpone.
Pentru blat:
Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava de dimensiuni 20x30 cm), nivelam cu o spatula si se coacem la cuptorul preincalzit 45-50 de minute.
Pentru crema:
Amestecam mai intai apa gelatina si apa si le lasam 10 minute.
Intre timp pregatim crema mascarpone din 350g mascarpone(trebuie sa fie la temperatura camerei) si zaharul pudra si mixam la viteza medie pana cand zaharul pudra este topit complet.
Topim apoi gelatina pe baie de aburi la foc mic fara sa fiarba si amestecam in continuu pana devine lichida.
Punem si gelatina peste crema mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.
Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un vas mare, se adauga frisca lichida si 50 g unt si se pun pe foc mic, se lasa cateva minute amestecand bine pana cand toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa.
Se toarna glazura de ciocolata peste crema mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.
POFTA BUNA!