Inghetata de cirese

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2015 | 4074 vizualizari

 

Va propun o inghetata de casa cremoasa cu cirese......

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cirese
  • 33 cl de smantana pentru frisca
  • 50 gr de ciocolata alba
  • 125 gr de mascarpone
  • 5 linguri de zahar
  • vanilie pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Scoateti simburii, taiati ciresele in 4 si le puneti pe foc cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute.  

Lasati sa se raceasca si pastrati un pic din sirop pentru decorul final.  

Topim la foc mic ciocolata alba.  

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.  

Adaugam restul de zahar pudra, crema de mascarpone, vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.  

Amestecati crema cu ciocolata si ciresele.  

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 35 minute.  

Dati la congelator si asteptati 2 ore inainte de a servi.  

Pentru decorul final am facut niste "cuburi" de gheata cu cirese si ciocolata alba.  

Serviti cu pofta..... 

 

TIPS-URI

1

am folosit sorbetiera

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone