Prajitura austriaca cu caise

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 4983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 gr unt
  • 300 gr faina
  • Un plic praf de copt
  • 8 caise
  • Un praf de sare
  • Zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura austriaca cu caise:

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi le adaugam la compozitia anterioara. Amestecam usor cu lingura de lemn. Aluatul va fi destul de dens, dar nu va speriati, va iesi foarte pufos. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.  Desfacem caisele in jumatate si scoatem samburii. Deasupra aluatului asezam din loc in loc jumatati de caise. Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 35 minute. Facem proba scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra. O prajitura foarte pufoasa si aromata. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura austriaca cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:57

yammmmiiii

Gicuta 1

06.07.2015, 08:48

Ce prajitura buna!

RuxyRux 1

05.08.2016, 22:12

Arata delicios! Imi plac mult prajiturile de acest gen cu caise...dar si cu alte fructe!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac