Dovlecei pane cu sos de usturoi

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2015 | 4956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii
  • 3 oua
  • 200 gr. faina
  • sare
  • Pentru sosul de usturoi
  • o capatana mare de usturoi
  • 200 gr. ulei
  • 2 lingurite otet
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie o dam prin: faina, ou, faina. Intr-o tigaie punem circa 4-5 linguri de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si punem feliile de dovlecel. Rumenim feliile pe ambele parti si le scoatem pe prosoape absorbante.

Sosul:

Curatam usturoiul bine,si il pisam cu un praf de sare, pana ce devine ca o pasta.Il scoatem intr-un castron,si cu ajutorul unei linguri de lemn il frecam cu uleiul si otetul (adaugate uleiul in fir subtire, ca sosul sa nu se taie). Dupa ce usturoiul s-a ingrosat si a devenit o pasta densa ne oprim. Atentie! Amestecati cu lingura doar intr-un sens, pentru a nu taia sosul. Servim sosul cu dovleceii calzi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu branza,cascaval si kaizer la cuptor