Dovlecei umpluti

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2015 | 7409 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot au aparut dovleceii si sunt si ieftini sa pregatesc ceva gustos cu ei. M-am abatut putin de la umpluturile clasice de dovlecei, pentru ca asta-mi e stilul. Sper sa fie si pe gustul vostru ! Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

    • Dovlecei – 3 bucati (drepti)
    • Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
    • Cascaval – 200 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Oua – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Ardei gras rosu – ½ buc
    • Ardei gras galben – ½ buc
    • Ardei gras verde – ½ buc
    • Chives – 15 bete
    • Rosii – 1,2 kg
    • Zahar brun – ¼ lingurita
    • Apa fierbinte – 200 ml
    • Sare (daca este cazul) – dupa gust
    • Piper negru macinat – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

  • Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;

  • Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;

  • Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;

  • Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;

  • Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;

  • Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;

  • Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;

  • Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;

  • Puneti putin ulei de masline deasupra;

  • Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;

  • Blendati-le intr-un blender;

  • Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;

  • Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;

  • Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;

  • Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;

  • Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;

  • Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu piept de curcan