A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Dulceață de zmeură

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Zmeura se alege de impurități,se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Zmeura se pune pune într-o cratiță, iar peste ea adaugă zahărul. Lasă zmeura cu zahărul să...Citeste continuarea

Smoothie cu fructe de padure

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Spalati bine fructele de padure Decojiti banana si rupeti-o pe jumatate Introduceti toate ingredientele in vasul blanderului si mixati timp de 45 - 60 secunde, eu...Citeste continuarea

Trufe cu caramel, nuca si cacao

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o...Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu nuca, umplute...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu perisoare de pui

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul. Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...Citeste continuarea

Cartofi copti in suc de rosii

Postat de: Dya in Pui

Rumenim usor aripioarele de pui, adaugand rand pe rand ardeiul capia, ceapa si usturoiul feliate. Le scoatem apoi intr-o tava pentru cuptor, adaugam cartofii taiati cuburi, rosioarele si...Citeste continuarea

Paine condimentata

Postat de: caroline in Piine

 Eu am folosit un mix de condimente ce contine:  rozmarin, salvie, dafin, usturoi, busuioc, oregano, patrunjel. Punem faina intr-un bol. Adaugam oul intreg, drojdia maruntita, sarea...Citeste continuarea

Bulion galben

Postat de: Constelatialeu in Bulion

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o...Citeste continuarea

Ciorba a la grec

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand. Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi...Citeste continuarea

Cherry la borcan

Postat de: ianculubita in Conserve

Rosiile spalate, puse in borcane curate, in fiecare borcan se adauga cate 1lingurita cu sare, se umplu borcanele cu apa, se infileteaza bine capacele apoi se sterilizeaza 1h. Se lasa sa se...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu legume la gratar

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se spala pieptul de pui, se scurge de apa si se se da prin robot.  Ceapa se curata de foi, se spala si se da prin robot. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoare....Citeste continuarea

Găluște cu prune

Postat de: panacris in Dulciuri

Cartofii se pun la fiert cu coajă în apa cu puțină sare, neacoperit la foc mediu cca. 30 de minute. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă, se curață de coajă și se presează...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Indepartam eventualele impuritati,adica codite,frunzulite,apoi punem afinele intr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si apa si le punem la fiert, la foc mediu, avand grija sa adunam spuma...Citeste continuarea

Dulceata de mure de gradina

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi  asezam cratita pe foc, la...Citeste continuarea

Tort "ciocolatos"

Postat de: Adele in Dulciuri

Blatul: Se mixeaza ouale (la temperatura caemerei) cu zaharul si putina sare,pana devin spumoase si isi schimba culoarea,se adauga faina si praful de copt ,impreuna cu esenta se amesteca cu o...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un...Citeste continuarea

Pancakes cu sunca si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Separam ouale si batem albusurile spuma. Galbenusurile le batem cu sare si piper, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt si laptele. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Ceapa tocata se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat carnea tocata si am lasat 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat bulionul amestecat cu o...Citeste continuarea

Cappelletti in crema cu nuca

Postat de: caroline in Paste

Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt). Adaugam apoi sucul de rosii  si amestecam cu o lingura de lemn. Punem...Citeste continuarea

Friganele sandwich

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru ca le-am preparat la Panini Maker Breville, nu am avut nevoie de ulei, dar daca se prepara la tigaie, trebuie adaugat si putin ulei, fie in compozitie, fie se unge tigaia cu el. Se...Citeste continuarea

Salata de orez cu ton

Postat de: mitinita in Salate

Se fierbe orezul al dente in apa clocotita cu sare. Se clateste cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Conserva de ton si cea de porumb se scurg de lichid. Rosiile si castravetii se taie...Citeste continuarea

Frigarui cu pui si legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Se spala carnea, se taie bucatele patratoase, se pune intr-un castron si se adauga sare si Fuchs "Fix pentru Gratar" si se amesteca. Se curata ceapa de foi, se spala si se taie in...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut. Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia...Citeste continuarea

Tarta cu visine si strugurei

Postat de: timea in Dulciuri

Untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie. Adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se...Citeste continuarea

Bruschetta cu sardine

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu...Citeste continuarea

Bruschetta cu ton

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Sosul de rosii--  reteta aici - nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie. Puneti feliile de pâine pe o placă de cuptor acoperita cu...Citeste continuarea

Salata de pui cu paste si porumb

Postat de: merisor67 in Salate

Fierbem pastele in apa clocotita cu o lingurita de sare pana cand isi maresc volumul si sunt bine preparate, apoi le trecem prin jet de apa rece si le lasam la scurs. Fierbem pieptul de pui in...Citeste continuarea

Negresa cu zmeura

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul  la foc mic, intr-un vas larg( ibric mare) si apoi in el topim ciocolata(cu vasul tras de pe foc). Punem in compozitie, zaharul, ness-ul, vanilia si cu un tel omogenizam...Citeste continuarea

Clatite cu pepene galben in compozitie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pepenele galben se spala, se sterge cu un servetel de hartie, se taie si se elimina semintele, apoi se decojeste. Se taie in bucati mari si se da prin razatoarea de la robotul de bucatarie....Citeste continuarea

Bruschete,bruschette

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Eu am pregatit trei feluri de bruschete .Cele simple cu ulei de masline,cele cu usturoiu si ulei de masline si cele cu rosii . Toate au fost tare bune ... Mai intai spalam rosiile si le taiem...Citeste continuarea

Tort cu afine si lamaie

Postat de: Oana in Torturi

Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos  Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare...Citeste continuarea

Cosulete cu pancetta si branza cheddar

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Tapetati o tava de briose cu ulei si faina (tava de silicon pentu 6 bucati) Puneti in fiecare forma cate un patrat din aluatul foietaj...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Spalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie...Citeste continuarea

Risotto cu mix de ciuperci si...

Postat de: raluca95 in Mancaruri cu carne

Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă,...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Dizolvam drojdia in 3   linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat...Citeste continuarea

Salata de vinete - Baba ganoush

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Vinetele le spalam, le uscam si le coacem pe gratar, in cuptor sau pe o plita pe aragaz fiecare dupa cum poate. Le curatam de coaja si si le punem la scurs pe o suprafata inclinata . Pana...Citeste continuarea

Tort ,, Valurile Dunarii,,

Postat de: andaoana in Torturi

Blatul:  Intr-un bol mixam untul, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, impreuna  cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare. Incorporam faina,...Citeste continuarea

Brownie cu ciocolata neagra si alba

Postat de: Criss in Prajituri

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se...Citeste continuarea

Rulouri de butterfish, cu crochete...

Postat de: AlexTeacher in Peste

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...Citeste continuarea

Miez de lapte by Delaco pe pat de...

Postat de: AlexTeacher in Somon

Taiati rondele de miez de lapte; Taiati fasii de file somon si rulati-le; Adaugati pe crutonul de paine rondelele de miez de lapte si...Citeste continuarea

Miez de lapte by Delaco cu dulceata...

Postat de: AlexTeacher in Sandvisuri

Taiati rondele de miez de lapte; Taiati pancetta felii si rulati-o; Pe bucata de crackers integral adaugati pancetta;...Citeste continuarea

Mini pizza cu carnaciori de bere si...

Postat de: AlexTeacher in Pizza

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...Citeste continuarea

"Frigarui" de vara

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Fructele le speli / le cureti de coaja si le tai cubulete. Branza o tai cuburi. Pe betele de frigarui asezi alernativ bucati de branza si fructe, apoi servesti cu mare pofta. Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben

Postat de: Dya in Dulceata / Gem

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic. Se fierbe siropul...Citeste continuarea

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem...Citeste continuarea

Salată de cartofi cu şuncă afumată

Postat de: botcrina in Salate

Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi punem la fiert cu apă şi sare. Între timp curăţăm ceapa şi ardeiul, le tăiem cubuleţe şi presărăm sare deasupra, amestecăm...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de cacao si crema...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana...Citeste continuarea

Pepene galben umplut cu salata de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se spala pepenele, se sterge cu un servetel de hartie si se cresteaza. Se elimina semintele, apoi se scobeste, lasand coaja groasa de aproximativ 1 cm. Perele se spala, se curata de coaja si...Citeste continuarea

Rosii decojite in suc propriu

Postat de: Pungasa_Rogue in Conserve

Se pune o oala cu apa la fiert. Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]