Zacusca

de Gicuta in Zacusca, 7 Sep 2015 | 11284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 1 litru suc de rosii
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.

Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisori.

Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat am  adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.

Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.

Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.

Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.

Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie  pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă picantă de ciuperci