Compot de piersici

de violeta30 in Sirop / Compot, 7 Sep 2015 | 3209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piersici
  • zahar
  • apa
  • borcane cu capac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Spalam borcanele si capacele si le lasam la zvantat pe un prosop uscat.

Piersicile le curatam de coaja, le spalam si le taiem felii.

Pregatim borcanele pe care le umplem putin mai mult de jumate cu felii de piersici. Punem cate 3 linguri de zahar la fiecare borcan (800 ml), apoi completam cu apa pana sus si infiletam capacul. Asezam borcanele intr-un vas (trebuie sa fie destul de adanc pentru a pune apa pana la capac) cu apa rece si punem la fiert la bain-marie, la foc potrivit cam o ora si jumatate (consider ca sunt bine fierte cand se umfla putin capacul). Dupa ce au fiert se lasa in vas pana a doua zi pentru a se raci treptat.

Se depoziteaza borcanele in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de visine