Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

de susu in Conserve, 6 Sep 2015 | 5567 vizualizari

 

O minunatie

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 350 g prune bine coapte, cantarite cu tot cu samburi
  • 2 lingurite praf de mirodenii: cuisoare, anason, scortisoara, ghimbir etc
  • 4 maini nuca prajita tocata mai mare100 gr zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 mana stafide brune
  • 2-3 linguri coniac
  • optional zeama de la 1/2 lamaie mica

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat:

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana se leaga si ajunge la consistenta dorita, eu am tinut-o cam o ora. Coniacul se adauga dupa ce am stins focul, se evapora si ramane doar aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Gicuta 1

07.09.2015, 06:54

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:26

miki_a 1

08.09.2015, 15:24

O reteta interesanta! Trebuie probata! Imi place cum arata si dar si cum suna combinatia de mirodenii!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune