Aveam 8 albusuri la congelator si ma incurcam mereu de ele cand voiam sa mai pun ceva, asa ca le-am scos, le-am dezghetat si am incropit o negresa de toata frumusetea si tot deliciul.
Este prima data cand testez negresa doar cu albusuri, dar tare incantata am fost de rezultat si mai incantat a fost unul dintre baietii mei care adora negresa.
Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.
Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.
Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim prin prajitura.
Cernem 100 gr faina impreuna cu praful de copt.
Bicarbonatul il stingem in 1/2 lingura, zeama de lamaie.
Presaram sarea peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana cand obtinem o bezea spumoasa, apoi adaugam treptat zaharul si 1/2 lingura zeama de lamaie, iar la final, bicarbonatul stins.
Pentru reusita prajiturii, trebuie sa obtinem o bezea tare, care nu va cadea de pe peretii vasului daca il intoarcem invers.
Scoatem mixerul din bezea si il inlocuim cu o lingura de lemn, sau o paleta.
Adaugam peste bezea, in fir subtire, ciocolata topita si usor calduta, esenta de rom si amestecam compozitia usor si de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua prea rau.
Nu trebuie sa ne speriem ca se va lasa usor, nu are cum sa nu se lase la greutatea compozitiei cu ciocolata.
Adaugam nuca, amestecand tot usor, apoi treptat faina.
Urmarim sa obtinem un aluat cu o consistenta ceva mai groasa decat la chec, trebuie sa fie mai groasa, altfel prajitura nu va creste, iar nuca se va lasa la baza prajiturii.
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea, o nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 40-45 minute, dar nu uitam si de testul cu scobitoarea, ca nu toate cuptoarele coc la fel.
Portionam prajitura bine racita, dar daca poftim, putem sa taiem din margini ca e asa de buna si caldaaa!! :))))
1
Cantitatea de faina depinde de consistenta celorlalte ingrediente: de cat de bine s-a mixat bezeaua, de tipul ciocolatei(eu am folosit tableta de 200 gr de la LIDL - Bellarom Noir, care este amaruie), etc.