Orez simplu cu grasime de porc sau gasca

de susu in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2015 | 3338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta de orez scotti bob cu bob, mare
  • 1 lingura untura de gasca sau porc
  • putin ulei de masline
  • 1 ceapa mare alba tocata marunt
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 1 lingurita de vegeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez simplu cu grasime de porc sau gasca:

Calim ceapa si usturoiul in grasimea usor incalzita, adaugam orezul nespalat si-l calim si pe acesta.

Daca doriti ca orezul sa iasa bob cu bob si nu legat atunci se spala bine in cateva ape reci, se lasa putin in apa la inmuiat si apoi se scurge bine.

Urmeaza trei cescute de apa fiarta si vegeta. Amestecam si acoperim cu capac. Cand incepe sa fiarba dam focul la minim si lasam acoperit sa fiarba 10 minute dupa ceas.

Stingem focul si mai lasam acoperit inca 20 de minute sau pana la servire, procesul de fierbere nu inceteaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez simplu cu grasime de porc sau gasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez simplu cum sa prepari un orez perfect