Castraveti bulgaresti reteta
Se spala borcanele si capacele si se pun la zvantat pe un prosop uscat.
Castravetii se spala si se taie coditele. Cu un ac mare sau cu o scobitoare se inteapa castravetii din loc in loc (acest procedeu il fac pentru a intra bine saramura in ei).
Luam borcanele si punem otet pana la dunga de jos a borcanului, apoi pentru fiecare litru punem o lingura de sare (daca borcanul are 1,7 ml vom pune 2 linguri de sare, la borcanul de 4 litri vom pune 5 linguri) si cate 3 linguri de zahar la fiecare lingura de sare (daca am pus 5 linguri de sare vom pune 15 linguri de zahar). Asezam in fiecare borcan marar, boabe de mustar si de piper si aliniem si castravetii. Cand am asezat castravetii bine umplem cu apa pana sus, infiletam capacele bine si vom pune la bain-marie intr-un vas cu apa (borcanul trebuie sa fie in apa pana aproape de capac) ii lasam sa fiarba pana isi vor schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Daca dorim sa fie castravetii crocanti nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca se vor inmuia, nu mai mult de 20-30 minute.
Se lasa in apa in care au fiert pana se racesc. Trebuie avut grija sa se traga bine capacul, sa se formeze vid. Daca nu au facut vid inseamna ca nu i-am fiert suficient sau nu au fost capacele bune.
1
Eu nu pun ceapa sau usturoi pentru ca le schimba gustul, dar daca va place puteti pune