Tort cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Torturi, 7 Sep 2015 | 30123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari (de preferat oua de casa)
  • o canita (de 150 ml) zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un vf cutit sare
  • Crema – recomand sa aveti si mascarpone si frisca de calitate care stiti sigur ca se mixeaza bine
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua de casa (dau o culoare…grozava!)
  • 8 linguri zahar (puneti 10 daca va place mai dulce)
  • 80 ml zeama lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.
  4. Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.
  5. Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).
  6. Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.
  7. Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta cu diametrul de 20 cm. Misca usor sa se aseze drept.
  8. Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc micpentru 35-40 minute (fa testul cu scobitoarea)
  9. Lasa la racit
  10. Crema.
  11. Pune ouale intr-un vas metalic, inalt (sau intr-o craticioara, dar sa fie inalta) impreuna cu zaharul.
  12. Pregateste un vas cu apa si introdu in el vasul cu oouale. La foc mic mixeaza ouale pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si zaharul e topit.
  13. Adauga zeama de lamaie treptat si mai mixeaza 2 minute. Trebuie sa obtii o compozitie extrem de spumoasa.
  14. Raceste-o bine!
  15. Mixeaza mascarpone usor adaugand treptat amestecul de oua. Compozitia va avea consistenta smantanii.
  16. Mixeaza frisca cu o lingura de zahar. Cand a inceput sa se lege adauga in 3 etape mascarpone si mixeaza continuu pana ajungi la o consistenta ferma a cremei.
  17. Da la rece pentru 20 minute.
  18. Sirop
  19. Pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie.
  20. Lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si adauga zeama de lamaie.
  21. Strecoara siropul.
  22. Asamblare
  23. Taie blatul in 3 felii.
  24. Aseaza pe un platou prima felie, insiropeaza bine, intinde 4-5 linguri crema, aseaza a doua felie, insiropeaza si intinde crema, aseaza a treia felie si insiropeaza.
  25. Imbraca tortul in crema ramasa si da-l la rece pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat