Daca tot le-am copt si curatat, Meri mi-a zis sa fac munca pana la capat si uite asa am ajuns sa fac si salata de vinete cu maioneza.
Se coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece.
Se lasa intr-o sita la scurs.
Se toaca ceapa solzisori, apoi se aseaza vinetele peste ea, pe tocator si se toaca impreuna pana cand vinetele devin o pasta.
Pentru maioneza se amesteca galbenusul cu mustarul, zeama de lamaie, usturoiul pisat si putina sare, apoi se mixeaza picurand treptat uleiul.
Peste maioneza se adauga vinetele cu ceapa, se amesteca bine apoi se potrivesc de sare si piper.
Se da vasul la rece pana la momentul servirii.
Salata se poate servi cu paine prajita, sau simpla, asezonata cu ardei copti si de ce nu si niste branza sarata.
Pofta buna!