o cina lejera pentru cine iubeste ciupercutele de roua...
Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina, lasam sa se topeasca, apoi mixam cartofii cu mixerul la viteza mare,adaugand in fir subtire laptele caldut pana obtinem un piure cremos.
Ciupercile congelate le-am pus in tigaie cu 100 ml apa si 3 linguri de ulei de masline.
Am acoperit tigaia pana s-au dezghetat complet ciupercile, am adaugat ardeiul kapia taiat bucatele si am lasat sa se caleasca in ulei ciupercutele cu ardeiul.
Am turnat smantana de gatit peste ciuperci, am redus focul si am diluat in 50ml apa rece lingurita de amidon, apoi am incorporat-o in mancarea din tigaie.
Am asezonat cu sare si piper dupa gust, am presarat patrunjel verde proaspat tocat si am servit sosul de ciuperci cu smantana cu piure de cartofi.
O minunatie...
Pofta buna!