A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert cu mascarpone si ganache de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la...Citeste continuarea

Zacusca de vinete

Postat de: roxana_simona in Zacusca

Vinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama. Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu bacon

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina...Citeste continuarea

Desert prajitura ''vis de seara''

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le...Citeste continuarea

Praline de ciocolata

Postat de: Meea in Dulciuri

      Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma...Citeste continuarea

Blinii cu branza sarata

Postat de: deyutzky in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand...Citeste continuarea

Penne cu dovlecel si tartufo

Postat de: gurita_ta2005 in Penne

Punem o craticioara cu apa si sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa se pun pastele se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt pana se inmoaie putin....Citeste continuarea

Bruschetta cu Philadelphia

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Luam 4 felii de paine, le rumenim un pic pe grill sau intr- o tigaie antiaderenta. Deasupra punem Philadelphia, rosii tsiate felii si busuioc. Foarte bun! :-) Citeste continuarea

Somon cu arome chinezesti in supa...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in...Citeste continuarea

Coaste de porc picante si cartofi...

Postat de: Corina33 in Porc

Se amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un...Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Aluat: Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un...Citeste continuarea

Rulada din bezea cu budinca

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula. Am intins...Citeste continuarea

Quesadilla cu crema de branza si...

Postat de: AlexTeacher in Sandvisuri

Unge foaia de tortilla cu crema de branza; Taie emmentaler-ul cubulete si adauga-l peste; Scoate miezul rosiei, tai-o cubulete si adaug-o peste; Taie ardeiul iute fasii...Citeste continuarea

Frigarui din miez de lapte pentru...

Postat de: AlexTeacher in Cook and smile

Asezati strugurele alb pe frigaruie, urmat de bucatica de branza Delaco, apoi o buc de afina, strugure roz si alta bucata de branza, zmeura afina, alta bucata de strugure alb si...Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de: raluka93 in Prajituri

Blat Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea

Tocanita cu vinete si ardei

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se spala ceapa si se taie cubulete si se caleste in ulei. Taiem si ardeiul cubulete si adaugam peste ceapa calita. Rosiile le pasam, dar mai inainte indepartam coaja trecand capatul netaios al...Citeste continuarea

Rosii umplute cu vinete pentru...

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se toaca vinetele, se taie ceapa cat mai fin, se sareaza si se amesteca cu ulei. Rosiile se spala si se decupeaza capacelul, se scoate miezul cu grija si se umplu cu salata de vinete....Citeste continuarea

Ostropel de pui

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Eu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In...Citeste continuarea

Cherry la borcan

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat  si copilit la timp. Apoi sa asteptam...Citeste continuarea

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Postat de: simona72 in Prajituri

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...Citeste continuarea

Cornata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai admiram cum infloreste cornul Primavara. Are niste flori galbene foarte frumoase. Apoi avem rabdare ca harnica albinuta sa-si faca datoria, adica sa polenizeze, ca sa poata iesi...Citeste continuarea

Tocana de fasole verde pentru iarna

Postat de: merisor67 in Conserve

Spalam si curatam bine toate legumele, apoi le tocam marunt. Fasolea verde o tocam mai marisoara, dupa ce i-am inlaturat capetele, bineinteles. Asezam vasul cu uleiul pe foc, iar cand uleiul...Citeste continuarea

Ciabatta cu cascaval si ceapa verde

Postat de: licurici_lra in Sandvisuri

Painea se taie pe lungime, dar nu pana jos, apoi pe latime, sa se formeze patrate intre taieturi. Ceapa se taie rondele, untul se topeste, apoi le amestecam. Feliile de cascaval si branza...Citeste continuarea

Gogosari cu conopida si struguri

Postat de: amalia01 in Muraturi

Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac. Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele. Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine. Hreanul il...Citeste continuarea

Sandvisuri calde

Postat de: licurici_lra in Sandvisuri

Am crestat chiflele in 3 si am adaugat cascavalul, salamul si mozzarella, taiate felii. Le-am bagat la cuptor pentru 15 min. Cand le-am scos, am presarat patrunjel tocat si ketcup. Citeste continuarea

Strudel cu dovleac

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intindem aluatul de foietaj (il scoatem din frigider cu 30' inainte). Presaram pesmetul pe aluat dupa care punem dovleacul razuit si scurs de apa, stafidele, zaharul si scortisoara. Rulam...Citeste continuarea

Chec cu lămâie

Postat de: diaconta in Prajituri

Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat. Am adaugat apoi  câte un ou, mixând bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si...Citeste continuarea

Moules Marinières (Midii in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug. Se da...Citeste continuarea

Chiftele marinate in sos de rosii

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie.  In aceeasi...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si...Citeste continuarea

Somon in crusta de ceai verde cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1...Citeste continuarea

Painici cu ciuperci, cascaval si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem...Citeste continuarea

Crumble cu caramel si prune

Postat de: Irina in Dulciuri

Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...Citeste continuarea

Budinca cu struguri

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul, cam 2-3 minute. Se adauga zaharul vanilat si smantana, se mai mixeaza putin, apoi se adauga apa si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Chiftelute in aluat

Postat de: Corina33 in Vita

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...Citeste continuarea

Aperitiv scovergi

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa...Citeste continuarea

Prajitura Tosca - Reteta delicioasa...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Crema:  Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Supa cu galuste

Postat de: deyutzky in Supe

Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele...Citeste continuarea

Budinca

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Mai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare....Citeste continuarea

Salata de toamna

Postat de: reisnaor_2006 in Muraturi

             Dupa ce am spalat legumele bine si am curatat ceapa taiem legumele feliute subtiri, le punem intr-un lighean, presaram o...Citeste continuarea

Tort brownies cu mini choux-uri

Postat de: gicuta69 in Torturi

Mini choux-uri: Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: reisnaor_2006 in Conserve

               Cum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie...Citeste continuarea

Zacusca

Postat de: reisnaor_2006 in Zacusca

            Vinetele le-am copt si le-am lasat de seara pe dimineata la scurs dupa ce le-am curatat. A doua zi le-am dat prin masina de...Citeste continuarea

Galuste umplute cu prune (gomboti)

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita,...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Irina in Ciorbe

Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat...Citeste continuarea

Cotlet de porc aromat la slow...

Postat de: miha in Slow Cooker

Cotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul, sosul de soia si sarea. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe...Citeste continuarea

ciorba de cartofi cu pui si taitei...

Postat de: gabrielasfechis in Mancare copii

Intr-o oala de 3 litri punem 2 litri de apa la fiert cu sare. Intre timp curatam  legumele, le spalam si le punem intregi in apa la fiert. Cartofii ii fierbem separat.De asemenea spalam...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: cristinamogosoaia in Dulciuri

Se amesteca faina,zaharul si grisul.Se unge tava bine bine cu unt.Se imparte compozitia in 3 parti egale. Tapetam bine tava cu prima parte de amestec.Radem unt deasupra si apasam cu mana sa se...Citeste continuarea

Dovleac copt, umplut cu nuca, si...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte. Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si branzeturi la...

Postat de: CulinaryRainbow in Slow Cooker

   Am pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]