Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert cu mascarpone si ganache de...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: roxana_simona in ZacuscaVinetele se coc pe gratar, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge de zeama. Ardeii kapia si gogosarii se coc tot pe gratar,se scot intr-o...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu bacon
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput trebuie sa incingem cuptorul la 200 grade C. Cartofii trebuie sa fie curatati de coaja,spalati si uscati.Feliem cartofii astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina...Citeste continuarea
Desert prajitura ''vis de seara''
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le...Citeste continuarea
Praline de ciocolata
Postat de: Meea in DulciuriPunem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma...Citeste continuarea
Blinii cu branza sarata
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Penne cu dovlecel si tartufo
Postat de: gurita_ta2005 in PennePunem o craticioara cu apa si sare la fiert, cand incepe sa clocoteasca apa se pun pastele se lasa cat scrie pe cutie. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt pana se inmoaie putin....Citeste continuarea
Bruschetta cu Philadelphia
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriLuam 4 felii de paine, le rumenim un pic pe grill sau intr- o tigaie antiaderenta. Deasupra punem Philadelphia, rosii tsiate felii si busuioc. Foarte bun! :-) Citeste continuarea
Somon cu arome chinezesti in supa...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverCu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in...Citeste continuarea
Coaste de porc picante si cartofi...
Postat de: Corina33 in PorcSe amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un...Citeste continuarea
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Postat de: deyutzky in DulciuriAluat: Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un...Citeste continuarea
Rulada din bezea cu budinca
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul si am batut pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat nuca de cocos, amestecand incet cu o spatula. Am intins...Citeste continuarea
Quesadilla cu crema de branza si...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriUnge foaia de tortilla cu crema de branza; Taie emmentaler-ul cubulete si adauga-l peste; Scoate miezul rosiei, tai-o cubulete si adaug-o peste; Taie ardeiul iute fasii...Citeste continuarea
Frigarui din miez de lapte pentru...
Postat de: AlexTeacher in Cook and smileAsezati strugurele alb pe frigaruie, urmat de bucatica de branza Delaco, apoi o buc de afina, strugure roz si alta bucata de branza, zmeura afina, alta bucata de strugure alb si...Citeste continuarea
Prajitura Petre Roman
Postat de: raluka93 in PrajituriBlat Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt....Citeste continuarea
Tocanita cu vinete si ardei
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe spala ceapa si se taie cubulete si se caleste in ulei. Taiem si ardeiul cubulete si adaugam peste ceapa calita. Rosiile le pasam, dar mai inainte indepartam coaja trecand capatul netaios al...Citeste continuarea
Rosii umplute cu vinete pentru...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe toaca vinetele, se taie ceapa cat mai fin, se sareaza si se amesteca cu ulei. Rosiile se spala si se decupeaza capacelul, se scoate miezul cu grija si se umplu cu salata de vinete....Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneEu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In...Citeste continuarea
Cherry la borcan
Postat de: Constelatialeu in ConserveDaca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat si copilit la timp. Apoi sa asteptam...Citeste continuarea
Guguluf de toamna cu dovleac si pere
Postat de: simona72 in PrajituriPerele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...Citeste continuarea
Cornata
Postat de: Constelatialeu in BauturiMai intai admiram cum infloreste cornul Primavara. Are niste flori galbene foarte frumoase. Apoi avem rabdare ca harnica albinuta sa-si faca datoria, adica sa polenizeze, ca sa poata iesi...Citeste continuarea
Tocana de fasole verde pentru iarna
Postat de: merisor67 in ConserveSpalam si curatam bine toate legumele, apoi le tocam marunt. Fasolea verde o tocam mai marisoara, dupa ce i-am inlaturat capetele, bineinteles. Asezam vasul cu uleiul pe foc, iar cand uleiul...Citeste continuarea
Ciabatta cu cascaval si ceapa verde
Postat de: licurici_lra in SandvisuriPainea se taie pe lungime, dar nu pana jos, apoi pe latime, sa se formeze patrate intre taieturi. Ceapa se taie rondele, untul se topeste, apoi le amestecam. Feliile de cascaval si branza...Citeste continuarea
Gogosari cu conopida si struguri
Postat de: amalia01 in MuraturiGogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac. Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele. Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine. Hreanul il...Citeste continuarea
Sandvisuri calde
Postat de: licurici_lra in SandvisuriAm crestat chiflele in 3 si am adaugat cascavalul, salamul si mozzarella, taiate felii. Le-am bagat la cuptor pentru 15 min. Cand le-am scos, am presarat patrunjel tocat si ketcup. Citeste continuarea
Strudel cu dovleac
Postat de: nadea68 in DulciuriIntindem aluatul de foietaj (il scoatem din frigider cu 30' inainte). Presaram pesmetul pe aluat dupa care punem dovleacul razuit si scurs de apa, stafidele, zaharul si scortisoara. Rulam...Citeste continuarea
Chec cu lămâie
Postat de: diaconta in PrajituriUntul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat. Am adaugat apoi câte un ou, mixând bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si...Citeste continuarea
Moules Marinières (Midii in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe incalzeste 1 lingura de unt intr-o tigaie si se calesc esalota, usturoiul, prazul si foia de dafin 10 minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga putina sare si piper din belsug. Se da...Citeste continuarea
Chiftele marinate in sos de rosii
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe amesteca toate ingredientele pentru chiftele si se modeleaza in bile de marime potrivita. Se prajesc in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scot pe o farfurie. In aceeasi...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu crema de lamaie
Postat de: CameliaComan in DulciuriPrima data vom pregati blatul. Ouale se separa iar albusul se bate spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu praful de copt stins in otet intr-un bol mare iar apoi adaugam albusurile spuma si...Citeste continuarea
Somon in crusta de ceai verde cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1...Citeste continuarea
Painici cu ciuperci, cascaval si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem...Citeste continuarea
Crumble cu caramel si prune
Postat de: Irina in DulciuriAm pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...Citeste continuarea
Budinca cu struguri
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul, cam 2-3 minute. Se adauga zaharul vanilat si smantana, se mai mixeaza putin, apoi se adauga apa si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat
Postat de: Corina33 in VitaPentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...Citeste continuarea
Aperitiv scovergi
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriDrojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa...Citeste continuarea
Prajitura Tosca - Reteta delicioasa...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Crema: Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Supa cu galuste
Postat de: deyutzky in SupeSpalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele...Citeste continuarea
Budinca
Postat de: ralu_ca in PrajituriMai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare....Citeste continuarea
Salata de toamna
Postat de: reisnaor_2006 in MuraturiDupa ce am spalat legumele bine si am curatat ceapa taiem legumele feliute subtiri, le punem intr-un lighean, presaram o...Citeste continuarea
Tort brownies cu mini choux-uri
Postat de: gicuta69 in TorturiMini choux-uri: Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: reisnaor_2006 in ConserveCum se face sucul de rosii. Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: reisnaor_2006 in ZacuscaVinetele le-am copt si le-am lasat de seara pe dimineata la scurs dupa ce le-am curatat. A doua zi le-am dat prin masina de...Citeste continuarea
Galuste umplute cu prune (gomboti)
Postat de: privatelaura in DulciuriCuratam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita,...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Irina in CiorbeDupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert. Dupa ce am am curatat spuma formata la suprafata, am adaugat legumele intregi, curatate si spalate. Am lasat...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat la slow...
Postat de: miha in Slow CookerCotletul de porc se curata de grasime, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Amestecam intr-un vas mierea cu uleiul, sosul de soia si sarea. Cu acest amestec ungem bucata de carne pe...Citeste continuarea
ciorba de cartofi cu pui si taitei...
Postat de: gabrielasfechis in Mancare copiiIntr-o oala de 3 litri punem 2 litri de apa la fiert cu sare. Intre timp curatam legumele, le spalam si le punem intregi in apa la fiert. Cartofii ii fierbem separat.De asemenea spalam...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: cristinamogosoaia in DulciuriSe amesteca faina,zaharul si grisul.Se unge tava bine bine cu unt.Se imparte compozitia in 3 parti egale. Tapetam bine tava cu prima parte de amestec.Radem unt deasupra si apasam cu mana sa se...Citeste continuarea
Dovleac copt, umplut cu nuca, si...
Postat de: privatelaura in Slow CookerSpalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte. Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branzeturi la...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm pus spanacul decongelat și stors de apă într-un vas împreună cu brânzeturile, iar după ce le-am amestecat am adăugat sarea, un ou și 50 g de pesmet, apoi am...Citeste continuarea